JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Utreder salg av Sporveisbussene

Kollektivselskapet Ruter i Oslo er i gang med å utrede et salg av Sporveisbussene. De tillitsvalgte er provosert.

2008103014434020131216072502

De tillitsvalgte i Oslo Sporveiers Arbeiderforening (OSA) fikk i dag vite at Ruter er i gang med å utrede konsekvensene av et eventuelt salg av Sporveisbussene. Utredningen er i gang på bakgrunn av et notat som Oslos samferdselsbyråd Peter N. Myhre (Frp) har laget.

De tillitsvalgte i hovedstadens kollektivselskaper som tidligere utgjorde Oslo Sporveier er provosert og stiller seg undrende til en slik prosess.

Privat monopol

– Ruter er et rent administrasjonsselskap som bestiller kollektivtjenester fra andre. Det er Kollektivtransportproduksjon AS (KTP) som eier Sporveisbussene. Dette selskapet er underlagt finansbyråd Stian Røsland. Hvorfor er det da Ruter som skal utrede et salg på bakgrunn av et notat fra Peter N. Myhre?, spør OSA-leder Rune Aasen.

I notatet beskrives et salg av Unibus til Norgesbuss. Dette vil bety at selskapet får over 80 prosent markedsandel i Oslo og Akershus. Ifølge Aasen innebærer et slik salg at et privat selskap får tilnærmet monopol i markedet.

– Er det dette Oslo-politikere vil?, spør han.

Aasen viser til at NSB har valgt å beholde eierskapet i Nettbuss for blant annet å kunne sette inn busser når togene ikke går. Han mener Oslo kommune fortsatt bør ha eierskapet av Sporveisbussene nettopp med tanke på økt fleksibilitet hvis eksempelvis trikk eller bane skulle få driftsproblemer.

Helhet

– Dette handler om å ikke gi fra seg muligheten for en helhetlig og fleksibel styring av kollektivtrafikken til publikums beste, sier han.

Rune Aasen lover at OSA kommer til å følge saken nøye og engasjere seg sterkt i arbeidet med å sikre fortsatt offentlig eierskap for selskapet.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy