JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Fornøyd med nytt nødsamband

Brannsjef Anne Hjort ved Asker & Bærum brannvesen IKT avviser at det nye Tetra-baserte nødnettsambandet er stanset.

2010121309533420131216145347

tips@fagforbundet.no

«Det er riktig at noen av våre ansatte er bekymret for mulig stråling fra Tetra-sambandet. Som en følge av dette har vi blant annet fått gjennomført egne målinger av stråling fra Tetra-sambandet. Alle resultatene fra disse målingene er langt under anbefalte grenseverdier fra Statens Strålevern, skriver hun i en pressemelding til Fagbladet.

Tetra er et nytt digitalt nødnett for politi, brann og ambulanse. Meningen er at all kommunikasjon både innad og mellom etatene skal gå over dette sambandet.

Redusert til minimum

Mandag skrev Fagbladet at arbeidsmiljøutvalget ved Asker & Bærum brannvesen IKT har gjort vedtak om at Tetra-bruken skal være på et absolutt minimum. Det nye nødnettsambandet skal ikke brukes til varsling om utrykning, ikke til røydykking og ikke som mobiltelefon. I praksis vil det si at sambandet kun brukes utrykning.

«Asker og Bærum brannvesen erstattet sitt VHF baserte nødsamband med det nye TETRA baserte nødnettsambandet tirsdag 5.oktober 2010. Innføringen var i henhold til vår tidsplan for overgang til nytt Tetra-nødnettsamband. Samband ble tatt i bruk i alle beredskapskjøretøyene til Asker og Bærum brannvesen, samt som håndholdte radioer for aksjonssamband. Radioene blir brukt på den måten de er tiltenkt brukt på dette stadiet av leveransen, og så langt er vi meget fornøyde.», skriver brannsjef Anne Hjort i pressemeldingen.

«Vi har ikke skiftet røykdykkersambandet (UHF-samband), fordi Tetra-sambandet har dårligere innendørsdekning under terreng (f.eks. i parkeringskjellere). I tunneler hvor vi tidligere ikke har hatt annet enn radio til radiosamband, bruker vi nå Tetra-samband. Dette fungerer meget godt.», skriver brannsjefen videre.

Ønsker informasjon

Jeg respekterer at noen er bekymret for stråling, samt at noen har opplevd ubehag. Vi forsøker derfor å få så mye informasjon som mulig om potensiell stråling fra det nye Tetra-nødnettsambandet, før vi velger hvordan vi skal varsle ut mannskaper når dagens programvare for utvarsling fases ut i februar 2011. Jeg er overbevist om at det nye nødsambandet vil bli et unikt verktøy for å utføre vår hovedoppgave ennå bedre - å hjelpe mennesker i nød på mest mulig effektiv måte.», skriver Anne Hjort.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy