JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Tapte på alle punkter i retten

Nå vil velferdsselskapet anke milliondommen

ANKER: Baos tapte saken mellom velferdsselskapet og de sju Fagforbundet-medlemmene. Bildet er fra rettssaken i november. Fra venstre: Lasse Sandnes, deleier av Baos, Ragnhild K. Berdal og Marianne Kartum, advokater fra Simonsen Vogt og Wiik.

ANKER: Baos tapte saken mellom velferdsselskapet og de sju Fagforbundet-medlemmene. Bildet er fra rettssaken i november. Fra venstre: Lasse Sandnes, deleier av Baos, Ragnhild K. Berdal og Marianne Kartum, advokater fra Simonsen Vogt og Wiik.

Bjørn A. Grimstad

Før jul ble det kommersielle velferdsselskapet Baos dømt til å betale feriepenger og overtid til sju Fagforbundet-medlemmer. Nå varsler Baos omkamp og ny runde i retten.

2020012112070920200121125922

oystein.windstad@fagbladet.no

En enstemmig Drammen tingrett mente at Fagforbundet-medlemmene Petter Eriksen og Jo Bull-Strømholm burde ha vært fast ansatte i Baos.

Dagsavisen (bak betalingsmur) skriver at Baos har varslet internt at de kommer til å anke saken til Borgarting lagmannsrett. Eriksen, Strømholm og de fem andre saksøkerne mente de burde ha vært fast ansatte og ikke innleid som konsulenter. De mente at arbeidsgiveren Baos hadde organisert seg vekk fra ansvar som å betale de feriepenger, sykepenger og overtid.

Retten: Konsulentene skulle ha vært fast ansatte og ikke innleide

12 millioner kroner

Før jul regnet advokaten til de sju Fagforbundet-medlemmene ut Baos må betale rundt 12 millioner kroner, om dommen ble stående. Kjell Edvardsen i Tenden advokatfirma representerer de syk omsorgsarbeiderne som gikk til sak mot Baos. Advokat Edvardsen har tidligere sagt til Fagbladet at kostnadene av en anke kan komme opp i flere millioner kroner.

Baos frykter konkurs om de må etterbetale de innleide

Uenig i etterbetalingene

Saksøker Jo Bull Strømholm sier til Dagsavisen at Baos vil ta omkamp på etterbetalingene:

– Slik jeg har forstått det, kommer de ikke til å anke det som går på selve klassifiseringen, altså det som gikk på at retten mente vi burde bli sett på som faste arbeidstakere. Da er det i så fall bare etterutbetalingene og det økonomiske de kan anke, sier Strømholm. Fagbladet har tidligere skrevet om at to tidligere ansatte, og varslere mener eierne har tappet velferdsselskapet for minst 12 millioner kroner.

Mener eierne i Baos hadde dobbel husleie

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy