Fra grasrota

Kjære Jonas, jeg ble både glad og frustert da jeg leste forslaget deres om skolemat

2018112312360020181204100412
DELT: – De som vil ha mest nytte av skolemat-forslaget, kommer fra familier som ikke har fullt så mye å rutte med, skriver grasrotstemme Bjørn Ingar Skogvang. Han er både fornøyd og frustrert over Arbeiderpartiets forslag i alternativt budsjett.

DELT: – De som vil ha mest nytte av skolemat-forslaget, kommer fra familier som ikke har fullt så mye å rutte med, skriver grasrotstemme Bjørn Ingar Skogvang. Han er både fornøyd og frustrert over Arbeiderpartiets forslag i alternativt budsjett.

Illustrasjon: Øivind Hovland

Hva om vi inngår et kompromiss? Dere skjermer de med dårligst råd fra denne egenandelen så skal jeg skryte av dere på neste års kartellkonferanse også?

Virksomhetstillitsvalgt i Bufetat og med i faggruppa barnevern

Hei Jonas,

Det er ikke lenge siden vi snakket sammen. Vi møttes denne uka på LO Stats Kartellkonferanse. Jeg regner derfor med at vi fremdeles er på fornavn. Siden det var mange som ville snakke med deg, fikk vi begrenset med tid. Derfor vil jeg lufte en sak som jeg angrer på at jeg ikke fikk sagt noe mer om på de to minuttene vi hadde.

Først må jeg gratulerer deg med ukas gladmåling. Er det ikke godt å være på tredvetallet igjen? Det er i hvert fall fortjent, for dere har vært flinke i det siste. Dere har for eksempel satt de svakeste på dagsordenen, og det er nettopp de svakeste jeg ville snakke mer med deg om på konferansen.

Egenandel

Jeg ble så glad da dere foreslo skolemat i deres alternative budsjett for 2019. Dette er et godt tiltak som gir gode resultater.

Samtidig ble jeg frustrert da jeg leste forslaget. Dere skrøt av en ganske lav egenandel. Ja, den er ganske lav, men det er en egenandel.

Barne- og ungdomsarbeider Torunn har servert mat til elevene i ti år

Jeg forstår at det av og til er nødvendig å redusere kostnader på tiltak og at en kanskje ikke kan gjøre alt på en gang. Samtidig tenker jeg at de som vil ha mest nytte av dette flotte forslaget, kommer fra familier som ikke har fullt så mye å rutte med. Jeg vet at KrF har økt barnetrygden noe, men selv det er ikke nok til å dekke denne egenandelen.

Barnefattigdom

Derfor lurte jeg på om vi to kunne inngå et kompromiss? Dere skjermer de med dårligst råd fra denne egenandelen så skal jeg skryte av dere på neste års kartellkonferanse også?

Jeg skal til og med godta at egenandelen for de med best råd økes noe for å dekke kostnadene som vil forekomme.

Er barnefattigdom årsaken til gjengproblemer? – Et helvete å gjøre noe når en først har fått en gjeng, sier fagfolk

Ved neste korsvei får vi diskutere uttrykket «gratis skolemat» og hvordan begrepet egenandel ikke hører sammen med dette i det hele tatt. Vi burde egentlig ta oss en lengre prat om dette med barnefattigdom. Men når jeg skriver dette, er det i ferd med å bli ganske sent, og jeg har en eksamen i morgen.

Nok en gang: Takk for at du lytter.

Jeg ble så glad da dere foreslo skolemat i deres alternative budsjett for 2019

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy