JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Første NM for lærlinger i institusjonskokkfaget:

Marit og Chris ble de første norgesmestrene

VINNERNE: Chris AndyNguyen og Mari Øyvåk tilbereder her vinnerlunsjen; pai med Snøfrisk og appelsinvinaigrette og salat med syltet løk.

VINNERNE: Chris AndyNguyen og Mari Øyvåk tilbereder her vinnerlunsjen; pai med Snøfrisk og appelsinvinaigrette og salat med syltet løk.

Karin E. Svendsen

Delikatessene trenger ikke koste mye. Landets beste lærlinger i institusjonskokkfaget serverte tre fantastiske retter til 70 kroner. Gullet gikk til Marit Øyvåg og Chris A. Nguyen

2017020914201720230821171436

karin.svendsen@fagbladet.no

Under SMAK 2017 denne uka ble det for første gang arrangert norgesmesterskap for institusjonskokklærlinger. De seks lagene var valgt utfra det menyforslaget de hadde sendt inn i begynnelsen av januar.

LÆRLINGER I NM: Johannes Bakke Brende og Marthe Kristin Olsen fra Levanger sykehus tilbereder gresskarsuppe med krem, ristede gresskarkjerner og grove rundstykker.

LÆRLINGER I NM: Johannes Bakke Brende og Marthe Kristin Olsen fra Levanger sykehus tilbereder gresskarsuppe med krem, ristede gresskarkjerner og grove rundstykker.

Karin E. Svendsen

Trent sammen i to uker

Med unntak av laget fra sykehuset i Levanger, kom alle deltakerne fra Oslo eller Akershus. Vinnerne Marit Øyvåg og Chris A. Nguyen arbeider til daglig ved Politihøgskolen og attføringsbedriften Spir Oslo. De ble norgesmestre etter to ukers hardtrening forut for NM.

– Det er godt gjort å lage så god og sunn mat når de aldri har jobbet sammen før, mener Torill Herigstad, leder i Fagforbundets faggruppe for ernæringsfagarbeidere.

– Vi vant kokke-NM!

Billig, men godt

Deltakerne skulle tilberede lunsj, middag og dessert til åtte personer for 70 kroner per person. Det var også et krav at næringsinnholdet ikke skulle overstige 1300 kalorier. Rettene skulle kunne tilberedes og serveres til opptil 100 personer. Resultatet ble målt på smak, kreativitet, hygiene og evne til planlegging.

Karin E. Svendsen

Slik blir middagsrestene til deilig lunsj

Sponset arrangement

Tine er en av sponsorene til mesterskapet, og det satte sitt tydelige preg på kravene til hvilke produkter som skulle inngå i rettene:

Til lunsj skulle lagene levere en varm vegetarrett med bakverk hvor Tine Snøfrisk Naturell inngikk. Til middag skulle det lages en rett av svinekam med ben med valgfritt tilbehør. Her skulle Tine Kokestabil Fløte og Økologisk Smør inngå. Desserten var valgfri, men Tine Kesam måtte inngå.

Vinnerlaget serverte pai med appelsinvinagrette og salat med syltet løk til lunsj. Som hovedrett til middag fikk dommerpanelet servert langtidsstekt svinekam med potet- og jordsokkpurré, minigulrot, rød og gul bete, pluss barnaisesaus. Dessert bestod av tykkmelk, kesam, bringebærcoulis og pistasjflan.

Se hvordan vinnerlaget forbereder lunsjen her.

Er det nok at maten er sunn?

Vinstra har beste sjukeheimsmaten

Har kokk i barnehagen

MEST LEST:
TROR PÅ NESTE GENERASJON: Den tidligere sykepleieren mener mulighetene for endring av syn på seksualitet, parforhold og intime behov hos eldre med demens ligger i neste generasjon helsepersonell. - Det nytter ikke å endre de som allerede er der ute. Vi må gripe fatt i de som er under utdanning og sørge for at de får den kompetansen som trengs. 

TROR PÅ NESTE GENERASJON: Den tidligere sykepleieren mener mulighetene for endring av syn på seksualitet, parforhold og intime behov hos eldre med demens ligger i neste generasjon helsepersonell. - Det nytter ikke å endre de som allerede er der ute. Vi må gripe fatt i de som er under utdanning og sørge for at de får den kompetansen som trengs. 

Anita Arntzen

70-åringen savnet sexlivet da mannen fikk demens: – Det er først i det siste jeg har fått «pleier-følelser» i tillegg

SVELGET UNNA: Strandavatnet rommer 554 millioner kubikkmeter vann. Det var det god bruk for da "Hans" buldret i vei. Vedlikeholdsarbeiderne Torbjørn Haugo og Jan Egil Grue inspiserer. Til høyre i bildet ses overløpet der det bare er centimetere igjen.

SVELGET UNNA: Strandavatnet rommer 554 millioner kubikkmeter vann. Det var det god bruk for da "Hans" buldret i vei. Vedlikeholdsarbeiderne Torbjørn Haugo og Jan Egil Grue inspiserer. Til høyre i bildet ses overløpet der det bare er centimetere igjen.

Werner Juvik

Torbjørn og Jan Egil åpnet kranene: Derfor gikk det ikke enda verre da «Hans» stormet gjennom Hallingdalen

HYLLET FOR ÅPENHET: F.v. Hjelpepleier Elisabeth Andersson, og sykepleierne Svanhild Furre Johannessen og Linda Hellesø fikk Flaviusprisen under Åpenhetsseminaret på Pressens Hus i Oslo torsdag 21. september.

HYLLET FOR ÅPENHET: F.v. Hjelpepleier Elisabeth Andersson, og sykepleierne Svanhild Furre Johannessen og Linda Hellesø fikk Flaviusprisen under Åpenhetsseminaret på Pressens Hus i Oslo torsdag 21. september.

Marte Bjerke

Helsearbeiderne snakket om kritikkverdige forhold på jobben. Her får de pris for åpenheten

– Det er ingen naturlov at Arbeiderpartiet bare kan ta noen grep og bli største parti igjen. Men det er heller ingen naturlov at partiet skal gjøre dårlige valg, sier partisekretær Kjersti Stenseng. (Arkivfoto)

– Det er ingen naturlov at Arbeiderpartiet bare kan ta noen grep og bli største parti igjen. Men det er heller ingen naturlov at partiet skal gjøre dårlige valg, sier partisekretær Kjersti Stenseng. (Arkivfoto)

Jan-Erik Østlie

Stenseng mener Ap kan bli størst igjen. Her er planen

GLEDER SEG PÅ MAT: Gunhild Johansen (til venstre) og Ingunn Svensgård åpner bakken med varm mat. Marte Husum i bakgrunnen og Kacper Roza, Alva Linea Myklemyr. Med de to dansende Lydia Emilie Foss Flaathen og Limar i front.

GLEDER SEG PÅ MAT: Gunhild Johansen (til venstre) og Ingunn Svensgård åpner bakken med varm mat. Marte Husum i bakgrunnen og Kacper Roza, Alva Linea Myklemyr. Med de to dansende Lydia Emilie Foss Flaathen og Limar i front.

Werner Juvik

Se kjøkkensjefens matråd for barn: En ny vri slapp matlysten fri

Helse- og sosialtjenester, samt undervisning,  sto for drøye 55 prosent av nedgangen i antall jobber.

Helse- og sosialtjenester, samt undervisning, sto for drøye 55 prosent av nedgangen i antall jobber.

Frøydis Falch Urbye

Antall jobber synker: Størst nedgang i helse og sosial

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy