JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ingrid Aunes minnefond skal videreføre Malvik-ordførerens arbeid

Ingrid Aune ble intervjuet om heltid av FriFagbevegelse under Arendalsuka for et år siden.

Ingrid Aune ble intervjuet om heltid av FriFagbevegelse under Arendalsuka for et år siden.

Leif Martin Kirknes

Tirsdag deltar Ap-ledelsen i begravelsen til Ingrid Aune. Nå er det dannet et minnefond etter ordføreren som omkom i en båtulykke sist helg.

2019080815000020230821171436

helge@lomedia.no

Hele det politiske Norge er fortsatt i sorg og sjokk etter båtulykken som kostet Ingrid Aune og kjæresten livet i Namsos sist helg.

Det er para-utøveren Birgit Skarstein som først offentliggjorde nyheten om Ingrid Aunes minnefond og som har tatt initiativet til dette sammen med Susanne Kaluza.

Saken fortsetter under innlegget.

Stiftelsen vil årlig dele ut Ingrid Aunes minnepris til et vitenskapelig eller journalistisk arbeid som har bidratt til å sette fokus på temaer som Ingrid var opptatt av. Stiftelsen ble formelt opprettet 5. august.

Fondet skal ha et styre på minimum seks medlemmer. Styret skal oppnevnes av stifterne, i samråd med Ingrid Aunes nærmeste pårørende. Grunnkapitalen er 100.000 kroner.

Ordfører Ingrid gjør alt hun kan for å skape en heltidskultur. Her er hennes beste råd

– Ingrid rakk å utrette mye på den altfor korte tiden hun hadde. Gjennom Ingrid Aunes minnefond kan vi bidra til å videreføre det viktige arbeidet for hennes hjertesaker innen nedrustning, fredsarbeid, og likestilling. Stiftelsen er opprettet i samråd med Ingrids familie, skriver Skarstein på sin Facebook-profil.

Malvik-ordfører Ingrid Aune omkom i båtulykke i Namsos. – Det er bare dypt tragisk, sier Mette Nord

Både Ap-leder Jonas Gahr Støre, nestleder Hadia Tajik og partisekretær Kjersti Stenseng deltar i begravelsen tirsdag. Fagforbundets leder, Mette Nord, vil også delta sammen med mange andre politikere.

Arbeidet med stiftelsen er gjort i samråd med familien, som ønsker bidrag til denne i stedet for blomster til begravelsen.

Ingrid Aune var selve symbolet på heltidspolitikken som Fagforbundet er opptatt av. For henne var heltidskultur en av de tre topp-prioriterte sakene som ordfører.

Hun ble blant annet intervjuet av FriFagbevegelse under fjorårets Arendalsuka. Da fortalte hun hvordan hun i alle budsjettrunder hadde heltid på dagsorden og sørget for å følge opp vedtakene.

Torsdag ettermiddag er det for øvrig også en minnestund for Ingrid Aune på utestedet Blå i Oslo.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy