JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Leder i Fagforbundet Ung om Giske-videoen: – Noen må stå opp for de jentene som føler seg tråkket på

MÅ FÅ AVGJØRE SELV: Mats Monsen, leder i Fagforundet Ung, mener jentene som lagde den korte danse-selfien med Trond Giske, selv må få avgjøre hva de vil gjøre med saken.

MÅ FÅ AVGJØRE SELV: Mats Monsen, leder i Fagforundet Ung, mener jentene som lagde den korte danse-selfien med Trond Giske, selv må få avgjøre hva de vil gjøre med saken.

Martine Grymyr

Nå går ungdomsleder i forbundet Mats Monsen ut for å forsvare jentene.

2019022511400020230821171436

hanna.skotheim@fagbladet.no

Fredag ble det kjent at Knut Sandli, nestleder i Fagforbundet Sykehus og Helse Oslo, sendte bekymringsmeldingen til Arbeiderpartiets partisekretær Kjersti Stenseng om den nå mye omtalte videoen der Trond Giske tar selfie med en 25 år gammel kvinne.

Mange har reagert kraftig på at Sandli sendte bekymringsmeldingen uten å ta kontakt med jentene først. Noen hevder også at han har brukt videoen som en del av et politisk maktspill.

Til NRK sier de to kvinnene som lagde den korte selfien med Trond Giske, at de mener fagforeningen har bidratt til hele situasjonen. De mener ikke videoen hadde blitt en stor sak uten den rollen en tillitsvalgt i Fagforbundet tok. De forteller videre til NRK at de føler seg brukt i et politisk spill.

– Det er sjokkerande å bli brukt på denne måten til fordel for forbundets politiske interesse, sier en av de to jentene til NRK.

Begge jentene ønsker å være anonyme. De mener påkjenninga har vært stor nok i uka som gikk om de ikke i tillegg skal bli offentlig kjente.

Tillitsvalgt Knut Sandli varslet Ap om Giske-video: – Vanskelig å stå i en valgkamp på samme side som mennesker som oppfører seg på denne måten

Mats Monsen: – Noen må stå opp for jentene

Før Fagforbundets sentrale ledelse uttalte seg, gikk lederen i Fagforbundet Ung ut fordi han ønsker å forsvare jentene.

– Noen må stå opp for de jentene som føler seg tråkket på, sier Mats Monsen.

Han mener de som har en sak, må selv få avgjøre hva de vil gjøre med den.

– Her er det de to jentene som må få hold i saken. Det er de som vet hva som har skjedd.

– Hva tenker du om at en som ikke visste hva som skjedde denne kvelden, sendte inn en bekymringselding?

– Igjen, det er jentene som må få hold i saken.

– Alle parter må høres

Jentene sa til NRK at de begge vurderer å melde seg ut av Fagforbundet i lys av hendelsen. Det synes Monsen er synd.

– Det hadde vært best hvis de var medlem slik at vi sammen kunne snakke sammen om hva som bør gjøres for å få til en endring. Samtidig har jeg stor forståelse for at de er misfornøyd.

Han forteller at de i Fagforbundet har egne varslingsrutiner og at de informerer om hvem man kan prate med hvis det skulle være noe.

– Hvordan bør varslinger eller bekymringsmeldinger egentlig håndteres?

– Mange saker kan løses ved å snakke sammen. Det er uansett viktig at alle parter blir hørt og at man samler inn så mye fakta som mulig før noe som helst gjøres.

Giske-videoen: – Fagforbundet deltar ikke i et politisk spill i denne saken

Knut Sandli: – Fryktelig lei meg

Til Fagbladet beklager nestleder i Fagforbundet Sykehus og Helse Oslo den vendingen saken har tatt.

– Jeg er fryktelig lei for situasjonen jeg har satt disse jentene i. Min intensjon var å prøve å være en lynavleder, som trollene og media kunne ta. Jeg lyktes nok ikke godt nok med det. Beklager sterkt at de vurderer å melde seg ut av Fagforbundet på grunn av det jeg gjorde, sier Sandli til Fagbladet på SMS.

Til NRK har han tidligere uttalt:

«Jeg kan godt forstå at de blir opprørte. Saken har nok blitt betraktelig mer ubehagelig for dem enn jeg hadde kunnet forutsi.»

Før helgen uttalte Sandli til Fagbladet at det var i en lunsjpause på jobben at han fikk se videoen der Trond Giske danser med en ung kvinne. Det var en av de tillitsvalgte som hadde videoen.

– Da jeg så den skjønte jeg at dette kom til å havne i media uansett, og så tenkte jeg at det var greit at jeg kunne ta denne støyten – i stedet for kvinnen på videoen, uttalte Knut Sandli til Fagbladet.

Han fortalte at han ikke kontaktet kvinnen før han sendte bekymringsmeldingen, men at han opplevde videoen som «disgusting».

– Dette har en politisk side, jeg vet jo det. Men jeg synes det er vanskelig å stå i en valgkamp på samme side som mennesker som oppfører seg på denne måten, uttalte Knut Sandli til Fagbladet.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy