– Lønnspolitikken ligger fast, og vi skal fortsatt kjempe for gode offentlige tjenestepensjoner

STABIL POLITIKK: Jan Helge Gulbrandsen la fram forbundets lønnspoltiske dokument som fastslår at lønnspolitikken ligger fast.

STABIL POLITIKK: Jan Helge Gulbrandsen la fram forbundets lønnspoltiske dokument som fastslår at lønnspolitikken ligger fast.

Per Flakstad

Det kom ikke noe revolusjonerende nytt da Jan Helge Gulbrandsen la fram Fagforbundets lønnspolitiske dokument. Politikken ligger fast, og forbundet skal fortsette å kjempe for gode offentlige tjenestepensjoner.

20171017160107

per.flakstad@fagbladet.no

Målsettingen er at framtidige offenlige tjenestepensjoner skal ligge på to tredeler av inntekten, sa Gulbrandsen. Han understreket også at Fagforbundet skal fortsette å jobbe for kjønnsnøytrale og livsvarige pensjonsytelser.

Han mente det var ekstra stor grunn til å sikre pensjonene og forsikringene til ansatte i bransjer og yrker som ofte risikerer å bli konkurranseutsatt og som i tillegg inneholder mye tungt arbeid. Han trakk blant annet oppvekst, renhold, renovasjon, helse og omsorg som spesielt utsatte områder og bransjer som det er viktig å være oppmerksom på.

– Det er gode grunner til at sykepleiere og undervisningspersonell beholder sin tjenestepensjon ved privatisering og konkurranseutsetting. Og det er tilsvarende dårlig begrunnet at Fagforbundets medlemsgrupper får sin tjenestepensjon sterkt svekket når arbeidsplassene deres overtas av private driftere, sa Gulbrandsen.

– Det oppleves som provoserende at kommersielt overskudd og utbytte til eierne finansieres gjennom dårlige pensjonsordninger for de ansatte, la han til.

Grunnmuren i forbundets lønnspolitikk ligger fast. Fagforbundet stiller seg bak den såkalte frontfagsmodellen, der konkurranseutsatt industri legger rammene for lønnsutviklingen, og mener at det skal jobbes med lønnsutviklingen gjennom LO og det inntektspolitiske samarbeidet.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy