JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ung-leder forsvarer KS-oppgjøret:

– Hele laget skal roses – ikke enkeltyrker

2020102213321620201022133216

Per Flakstad

Leder i Fagforbundet Ung, Mats Monsen støtter Mette Nord når hun sier «Hvis arbeidsgiverne har mer penger å bruke i dette oppgjøret, burde de ha lagt dem på bordet i forhandlingene».

Leder i Fagforbundet Ung

Vår jobb som Fagforbundet er å sørge for at arbeidsgiver ser helheten på arbeidsplassen, og at de skjønner at det ikke er enkeltyrker som skal roses, men hele laget.

– Hvis arbeidsgiverne har mer penger å bruke i dette oppgjøret, burde de ha lagt dem på bordet i forhandlingene

Da må vi også gi anerkjennelse til hele laget gjennom bedre arbeidsvilkår til alle som har stått på i denne krisen – ikke bare de som oftest bli omtalt. Det er fort gjort å glemme at sammen med sykepleieren og legen står det mange ulike fagfolk, som er like kritiske for at tjenestene skal fungere, alle fra renholdsoperatøren til helsefagarbeideren.

Flertallet sa ja til lønnsoppgjøret i kommunene

Siden Norsk Sykepleieforbund (NSF) og Utdanningsforbundet nå har sagt nei til KS-avtalen, står Fagforbundet i en vanskelig situasjon, fordi for oss er det uaktuelt at noen yrker får gå fra resten.

Men vi blander oss ikke i andre forbund sine forhandlinger. Derfor må vi bare avvente og se hva som skjer, og så får vi ta debatten internt om hvordan vi skal gå fram videre.

Jeg mener ledelsen i Fagforbundet har fulgt en god og fornuftig strategi for hvordan vi kan få mest mulig for alle i forhandlingene, uten å risikere tvungen lønnsnemnd fra staten. Vi har fått en lønnsøkning som er det samme som frontfaget, og den var til alle ansatte.

Uravstemning i lønnsoppgjør: Slik påvirker du din egen lønn

Jeg tror det ville ha vært veldig vanskelig å forvente mer i lønn enn hva frontfaget har bestemt er maks tålegrense for den norske økonomien. Men det er min mening. Det viktigste er at folk setter seg inn i saken og deltar i brei og saklig debatt framover.

Likevel er det én ting som er helt klart: om arbeidsgiver har mer penger å bruke i dette oppgjøret, burde de ha lagt dem på bordet i forhandlingene.

Nå jobber vi en del med oppdateringer og informasjon på våre nettsider. Det er viktig at medlemmer forstår det kompliserte systemet med ulike tariffavtaler, ulike uravstemninger og hvorfor vi følger satsene fra frontfaget når vi forhandler.

Vi har fått tilbakemeldinger på at noen ikke hadde fått stemt, men det ser ut som det er medlemmer i Oslo. Medlemmer i Oslo skal stemme på en egen tariffavtale gjeldende kun for Oslo.

– Resultatet i uravstemningen er representativt for medlemmene, sier daglig leder i LO Kommune

Men om medlemmer mener de ikke har fått stemt, så må de ta kontakt med oss gjennom fagforeningen sin.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy