JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Meninger

Barnehagelærerdagen: Vi heier på deg, kjære barnehagelærer!

2023100509324620231005093246

colourbox.com

Barnehagelæreren er ofte barnets første skritt utenfor hjemmets trygge favn, og den som skaper grunnlaget for vekst og læring.

Hhv. studentkontakt OsloMet og leder i Fagforbundet Ung og

Torsdag 5. oktober er den internasjonale lærerdagen. Vi i Fagforbundet takker for den jobben dere gjør over for små og store i barnehagen. Din tilrettelegging gjør at de små barna får et godt pedagogisk tilbud i barnehagen. Din rolle i barnehagen kan ikke undervurderes.

Dere er portvoktere til et univers av lek, læring og forskertrang for våre små. Dere legger grunnlaget for barnas sosiale og kognitive utvikling, samtidig som dere gir trygghet og omsorg. Barnehagelæreren er ofte barnets første skritt utenfor hjemmets trygge favn, og den som skaper grunnlaget for vekst og læring.

Men vi kan ikke feire denne dagen uten å anerkjenne de utfordringene som barnehagelærerne står overfor. Tid og ressurser strekker ikke til og det blir for mange oppgaver for barnehagelærere, barne- og ungdomsarbeidere og andre ansatte på barnehagen.

Varsler bemanningskrise i barnehagene

Arbeidsbelastning i barnehagene gir de ansatte et økt sykefravær. Færre ansatte sammen med barna gir et økt arbeidspress for de gjenværende ansatte i barnehagen. Mange opplever at ved lav bemanning blir barnehagen et oppbevaringssted for barn, og ikke en pedagogisk virksomhet som barnehageloven og rammeplanen krever. Myndighetene krever at du som barnehagelærer skal iverksette og lede det pedagogiske arbeidet, men de legger ikke til rette for at man kan gjøre denne jobbe innenfor barnehagens rammer.

Du som barnehagelærer skal vite at vi i Fagforbundet jobber politisk for at du skal ha mer tid til å gjennomføre dine arbeidsoppgaver i barnehagen.

Vi mener at du som pedagogisk leder skal ha tid og rom for å iverksette og lede det pedagogiske arbeidet i barnehagen, og sørge for at alle barn får et tilrettelagt tilbud.

Usynliggjorte skoleansatte: Sjeldent nevnt og ofte glemt

Fagforbundet jobber for at du skal få utøve ditt yrke, men også at du får gode lønns- og pensjonsvilkår. I 2022 streiket vi for at ansatte i kommunale og private barnehage skulle ha like gode pensjonsavtaler.

Vi heier på deg kjære barnehagelærer! Takk for alt dere gjør for våre barn og for samfunnet vårt. Vit at vi setter pris på deg og den kritiske rollen du har for at samfunnet vårt skal gå rundt. 

Gratulerer med dagen!

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy