JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fra grasrota

Barnetrygden reduseres når barnet blir eldre, men for foreldrenes utgifter er det stikk motsatt

2022101208003520221012080035
Illustrasjonsfoto

Illustrasjonsfoto

Colourbox.com

Alle foreldre med barn som har begynt å vokse til vet at utgiftene øker med alderen. Hvorfor er ikke barnetrygden tilpasset dette?

Barneveileder

I forslaget til statsbudsjett foreslår regjeringen å legge om barnetrygden for enslige forsørgere, og øke den samtidig som særfradraget i skattemeldingen forsvinner. Når barnetrygden diskuteres, er det min mening at det bør vurderes å øke utbetalingen jo eldre barnet blir, og ikke redusere den fra seks år og oppover slik ordningen er i dag. I tillegg bør ordningen inneholde feriepenger. 

Slik påvirker statsbudsjettet lommeboka di

Selv har jeg to barn under seks år og får dermed den høyeste satsen på barnetrygd. Vi sparer mye av pengene for vi vet at barna kommer til å gi oss større utgifter enn de gir oss i dag når de blir eldre.

Jeg skal gi noen eksempler:

Vi er heldige og har arvet masse klær og utstyr til begge barna. I tillegg har vi kjøpt mye brukt. Små barn sliter ikke så mye på klærne, og de er heller ikke veldig opptatt av hva de har på. Desto eldre barna blir, jo mer sliter de på klærne, og klærne blir dyrere etter hvert som de blir opptatt av hva de har på.

En ny Frost-genser eller Spidermann-genser koster.

Det er når du blir eldre enn seks år at du begynner å utforske din egen identitet når det kommer til klær og ikke minst hvilke interesser du har og hva slags aktiviteter du vil være med på. Fotball, turn, musikk, dans eller taekwondo...

Alt koster penger.

Andre aktiviteter som kino, en tur i svømmehallen eller å være med venner på Macern er heller ikke gratis.

Heltidspott er inne i statsbudsjettet: – Tar sikte på at heltidsloven trer i kraft 1. januar

I sommer hadde vi hjemmeferie. Med tomflasker, vann og ulike bokser fra IKEA hadde vi mange timer med hyggelige aktiviteter i hagen, men dette holder nok ikke for en 12 åring. Ferie koster, og mange foreldre opplever det som et stort press å levere en fin og opplevelsesrik ferie til barna sine.

I dag er barnetrygden 1676 kroner måneden for barn under seks år og 1054 kroner måneden for barn mellom 6 og 18 år hvis du er to forsørgere i familien.

Jeg mener det burde vært motsatt. Barnetrygden burde vært 1054 kr for barn under 6 år og 1676 kr for de over 6 år. For meg er dette logisk med tanke på hvordan foreldrenes utgifter utvikler seg sammen med barnet.

Mette Nord: – Prioriteringene i statsbudsjettet viser et klart politisk skifte

I tillegg burde det vært feriepenger og litt ekstra før jul. Etter min mening ville det har vært det mest rettferdige systemet, og jeg er også overbevist om at det ville ha vært det beste for barnet for å få dekket opp sine voksende behov etter hvert som det ble eldre. 

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy