JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fra grasrota

En investering for framtida

2022111509141320221115091413

Colourbox.com

Hvis vi skal ha nok folk med riktig kompetanse i framtida må vi faktisk begynne å investere i å utdanne dem.

Barneveileder

Overalt ropes det etter ansatte med ulik kompetanse. Vi hører stadig at det mangler blant andre sykepleiere, lærere og ansatte i politiet. Lista er lang.

Hvordan skal deltidsansatte Victoria Thelise (23) klare å samle 8000 timer til fagbrevet?

NHOs kompetansebarometer viser at det i 2021 er to av tre bedrifter med udekket kompetansebehov. Tallene er høyere enn de noen gang har vært, og de øker.  

Kommunene søker fortvilet etter nødvendig kompetanse, i tillegg får de konkurranse om ansatte de allerede har. Vil dette holde om 5, 10 eller 50 år? Jeg tror ikke det. I hvert fall ikke om vi ikke snart gjøre noe for å snu utviklingen.

Overalt i Norge finnes det mennesker som ønsker mer utdanning og annen utdanning enn den man har. Hvorfor har vi ikke da lange søkelister til de ulike utdanningene?

Regjeringen nedprioriterer sitt eget løfte om fagskolesatsing

Jeg tror nøkkelen ligger i å skape trygghet rundt det å ta utdanning eller videreutdanne deg. Ikke minst med galopperende prisstigning og høyere utgifter er det nok mange som føler det samme som meg, nemlig at det er viktigere å jobbe og å ha en stabil inntekt enn å sette seg på skolebenken. Hadde man sikret inntekt for de som ønsker å ta utdanning eller videreutdanning, så tror jeg flere hadde gjort nettopp det i yrker som det er behov for.

3. november utpekt til barne- og ungdomsarbeideres æresdag

Vil vi ha folk med nødvendig kompetanse, så må vi satse på å utdanne folk! Det er den eneste måten vi kan sørge for at vi har nok folk med kompetansen som gjør at vi kan ha rett person på rett sted.

Det koster penger. Jeg vet det. Men det vil samtidig være en viktig investering for framtida.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy