JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fra grasrota

Forutsigbarhet og økonomisk trygghet er det viktigste for oss arbeidstakere

2022051910140920220519101409

Per Flakstad

Uansett om du er vekter eller hjelpepleier så er det viktig med en stillingsstørrelse og lønn du kan leve av og en arbeidstid du kan leve med.

Hjelpepleier

Hva er poenget med mer betalt i timen hvis arbeidstakernes rettighetene ikke blir bedre?

Lønnsoppgjøret er i gang og det snakkes om kroner og øre, hvor mye er din jobb verdt? Jeg vil heller snu spørsmålet til hvor mye er du verdt for din arbeidsplass og for samfunnet. Flere kroner i timen er ikke det eneste som burde være i fokus nå. Like mye burde det være sikre jobber, hele og faste stillinger, god pensjon og gode rettigheter ved sykdom. 

I FriFagbevegelse kunne vi 2. mai lese om Jason som ville valgt fulltidsjobb framfor høyere lønn. Det støtter jeg. Jason tilhører en annen sektor enn min, men for oss begge er det like viktig med forutsigbarhet og trygghet.

Uansett om du er vekter eller hjelpepleier så er det viktig med en stillingsstørrelse og lønn du kan leve av, og en arbeidstid du kan leve med.

Skulle utvikle tiltak for mer heltid, utlyste 16 deltidsstillinger for helsefagarbeidere

Vi trenger dyktige folk, og det får du ved å gi dem faste jobber og mulighet til å satse på videreutdanning og videreutvikling. Jobber du i en helgestilling og tar ekstra vakter litt her og der, så blir du ikke like engasjert i jobben som hvis du er der fulltid. Sånn er det i hvert fall for min del. 

Som singel var jeg fleksibel og kunne spise nudler flere dager i uka. Slik er det ikke nå lenger. Med to barn og huslån er jeg avhengig av trygg inntekt. Slik er det også for svært mange andre. Livets mange faser gir oss ulike behov, men trygghet og forutsigbarhet er grunnleggende for de fleste fasene.

Jeg, og mange i min situasjon, trenger forutsigbarhet slik at jeg kan planlegge hverdagen hjemme og vite at hvis jeg blir syk så vil vi fortsatt klare oss økonomisk. I februar fikk vi covid. Jeg ringte jobben og ga beskjed, og etterpå var telefonen stille i nesten en uke. De visste jo at vi var syke og at jeg ikke kunne jobbe og ta vakter. Men for meg betydde dette at viktig inntekt forsvant.

Hvis jeg hadde hatt en full og fast stilling, hadde jeg vært sikret inntekt disse dagene.

Noen kan få hevet grunnlønna med 100.000 kroner: Nå er sykehjem nummer fire tilbake på kommunens hender 

Så jeg støtter Jasons krav. Jeg ønsker en hel og fast stilling slik at jeg kan være best mulig både på jobb og på hjemmebane.

For det er jo ikke noe godt å gå rundt og kjenne på usikkerhet og alltid føle at det er du som svikter. 

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy