JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Meninger

«La regnbuen skinne for kampen mot hat, trusler og fordommer»

2023061212153620230612121536
GODT OPPMØTE: Mange mennesker møtte opp under pride-markeringen i Bergen, til tross for trusler mot deler av arrangementet.

GODT OPPMØTE: Mange mennesker møtte opp under pride-markeringen i Bergen, til tross for trusler mot deler av arrangementet.

Tuva Åserud / NTB

Regnbuen provoserer. Men hvis det er slik at regnbuen er så farlig, hvorfor er det da slik at det er de som ikler seg den som risikerer vold?

Rådgiver i Fagforbundet

Det er lov til å mene hva man vil om Pride, selvsagt, og det er mange som mener mye om det. Fakta står likevel: folk blir spytta og slått ned fordi de tilfeldigvis elsker en av samme kjønn, eller bærer armbånd som viser en solidaritet med de som elsker noen av samme kjønn.

Enkelte synes at regnbuen og regnbueflagg er så farlig at de må ta seg opp på andres balkonger, bare for å rive ned og sette fyr på flagget. Redd Barna måtte avlyse sitt arrangement, utendørs, i Bergen, på grunn av konkrete trusler om bruk av vold. 

LES OGSÅ: Et trygt hjem under regnbuen

At noen fremsetter trusler mot et arrangement mot barn, er uakseptabelt i seg selv! Hatet og aggresjonen nettopp fordi dette er et Pride-arrangement, viser uakseptable holdninger i vårt samfunn. 

Hver femte nordmann synes det er ubehagelig å se homofile og lesbiske kysse eller klemme. Kommentarfeltene flommer over av alle dem som mener at legning er en privat sak det ikke bør lages for mye støy og oppmerksomhet ut av. Synlige og konkrete bevis på et Norge som tross alt ikke har kommet lenger! 

{s1}

Mennesker i store deler av verden lever i skjul med legningen sin fordi de risikerer dødsstraff (78 land i verden straffer homofili med fengsel, bøter eller arbeidsstraff, det tilsvarer 40 prosent av FNs medlemsland). Polen har «homofrie soner» og i Ungarn er det straffbart å «promotere» homofili. 

Listen kan fortsette, men heldigvis er Fagforbundet er trygg og aksepterende arbeidsplass.

I forbindelse med årets Pride-måned har alle ansatte fått et regnbue-nøklebånd, og vi håper det bæres i juni (og gjerne resten av året).

LES OGSÅ: I denne barnehagen er det helt naturlig at jenter er Spiderman og gutter går i skjørt

La flaggene vaie friskt i vinden for mangfold, inkludering og kjærlighet. For retten til å elske hvem man vil og for å være den man er. La regnbuen skinne for kampen mot hat, trusler og fordommer. I solidaritet med alle de som ikke føler tryggheten til å leve sitt liv som de er. La flagget vaie og la juni være en fest full av farger hvor vi tar til gatene, hvor vi feirer mangfoldet og kjærligheten! 

Fagforbundet oppfordrer også sine medlemmer til å bli med LO både på stand og i paraden.  

Folk er skeive hele året, også når verden går tilbake til sine vanlige farger.

Teksten ble først publisert på Fagforbundets interne nettsider.

La flagget vaie og la juni være en fest full av farger hvor vi tar til gatene, hvor vi feirer mangfoldet og kjærligheten! 

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy

Privat

GODT OPPMØTE: Mange mennesker møtte opp under pride-markeringen i Bergen, til tross for trusler mot deler av arrangementet.

GODT OPPMØTE: Mange mennesker møtte opp under pride-markeringen i Bergen, til tross for trusler mot deler av arrangementet.

Tuva Åserud / NTB

Privat