MENINGER

Bekefter at hun er rasende:

Sint? Absolutt!

2021011910200020210119115134

Ola Tømmerås

– Dette er rettferdig harme mot de arbeidsgiverorganisasjoner som til enhver tid arbeider utrettelig for å forringe lavlønte kvinners lønns- og arbeidsvilkår.

Leder i Fagforbundet Bergen avd. 56

PBLs Marius Iversen har rett når han hevder at PBL er en konstruktiv forhandlingsmotpart for Fagforbundet, men han har tilsynelatende kort hukommelse i pensjonsspørsmålet.

For PBL er gode tariffavtaler en selvfølge

Å hevde at PBL har tradisjon for pensjonsytelser som tåler sammenlikning med de kommunale tjenestepensjonsordningene, er å tåkelegge det faktum at denne «tradisjonen» er resultatet av en lang maktkamp mellom partene, som har resultert i dagens ordninger.

Streik i oppsamlingsheatet: Dette er en elendig avtale

At PBL har valgt partssammensatte utvalg og videreført en anstendig pensjonsordning er bra, men det er likefullt et resultat og en avspeiling av maktforholdene mellom partene.

Hadde de ansatte i PBL medlemmenes barnehager vært uorganiserte, ville PBL innført innskuddspensjon for disse forlengst.

Å hevde noe annet er vås. Raseriet Iversen retter pekefingeren mot er intet annet enn rettferdig harme mot de arbeidsgiverorganisasjoner som til enhver tid arbeider utrettelig for å forringe lavlønte kvinners lønns- og arbeidsvilkår.

Akkurat nå er det først og fremst NHO det er snakk om.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy