Ny lov svekker kulturtilbudet

– Fagforbundet går mot regjeringens forslag om å fjerne kulturpolitiske krav ved tildeling av kinokonsesjoner. Dersom forslaget går gjennom er vi er redd for at kulturtilbudet i kommunene svekkes.

2005101014590820131216041420

Det sier Bjørn Christiansen, avdelingsleder for seksjon kirke, kultur og oppvekst (Skko). Fagforbundets høringssvar går hardt ut mot fjerning av kravene til konsesjon. Forbundet mener at kommunene fortsatt må kunne stille krav til innhold ved tildeling av film- og kinokonsesjoner, ellers kan driftsgrunnlaget for kinoene som ønsker et variert tilbud bli alvorlig svekket. Generelt uttrykker Fagforbundet bekymring for privatiseringen som foregår innen kinodrift.

Uønsket kjøpepress

Forbundet støtter regjeringens overordnede mål om at barn og unge skal skjermes for reklame og uønsket kjøpepress.

Generelt er Forbundet fornøyd med å være høringsinstans i forhold til regjeringens forslag til endringer i film- og videoloven. Bakgrunnen for høringen er både Stortingets vedtak til ny §100 om ytringsfrihet i Grunnloven og det nye forslaget om aldersgrenser og reklameforbud ved framvisning av barnefilm.

KVALITETSARKIVET - KVALITETSKKO

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Simen Aker Grimsrud (konst.)

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy