JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fagforbundet gir 300.000

– Hamas må slippe fri gislene og humanitære korridorer må opprettes umiddelbart

NTB

Fagforbundet har gitt 300.000 kroner til Norsk Folkehjelps arbeid i Gaza.

2023103011570320231030115702

redaksjonen@faggbladet.no

– Humanitære korridorer må opprettes umiddelbart for å sikre nødvendige, livreddende forsyninger, vann og mat som et akutt tiltak i henhold til internasjonal rett. Så må selvsagt Hamas slippe gislene de har tatt fri umiddelbart, sier Svend Morten Voldsrud i Fagforbundets arbeidsutvalg.

Svend Morten Voldsrud i Fagforbundets arbeidsutvalg.

Svend Morten Voldsrud i Fagforbundets arbeidsutvalg.

Fagforbundet

Fagforbundet har nylig bevilget 300.000 kroner til Norsk Folkehjelps arbeid i Gaza. Forbundet har tett kontakt og samarbeid med Norsk Folkehjelp, og har i flere år støttet deres prosjekter i Palestina.

Fagforbundet fordømmer Hamas-angrepet

– Vi følger med på hvordan det går med de ansatte og partnerne vi støtter. De er rammet som resten av befolkninga, og vi frykter for deres liv og helse. Det er ingen steder å flykte – det er ingen steder som er trygge, heter det i en kunngjøring på Fagforbundets hjemmeside.

– Sivilbefolkningen som bor i Gaza, er nå i en uholdbar situasjon som følge av krigen mellom Hamas og Israel. De mangler vann, mat, medisiner, strøm og det meste annet. Nå må grenseovergangene åpnes slik at nødhjelp kan komme til, sier forbundet.

– Nå er det en nærmest umulig å få hjelp inn til befolkningen på Gaza. Derfor er det er viktig at hjelpeorganisasjonene har mulighet til å hjelpe når det åpnes for å få inn nødhjelp, sier de.

LO om Hamas angrep på Israel: – Vondt blir verre for palestinerne

Krigens regler krever at det skilles mellom sivile og militære mål, og at alle sivile skal behandles humant.

– Disse reglene må følges av begge parter. FNs internasjonale granskningskomité for krigsforbrytelser begått i det okkuperte palestinske territoriet, inkludert Øst-Jerusalem og Israel, har allerede slått fast at begge parter har begått krigsforbrytelser.

– Alle krigsforbrytelser må stoppes og straffeforfølges. Det må på plass en varig løsning mellom landene basert på folkeretten. Okkupasjonen må opphøre, blokaden heves og palestinerne må få oppfylt sin selvråderett, sier Fagforbundet i kunngjøringen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy