JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fagforbundet fordømmer Hamas-angrepet

Men mener begge parter i konflikten begår krigsforbrytelser

Innbyggerne i Gaza har ingen steder som er trygge, skriver Fagforbundet i uttalelsen.  

Innbyggerne i Gaza har ingen steder som er trygge, skriver Fagforbundet i uttalelsen.  

REUTERS/Ibraheem Abu Mustafa

– Fagforbundet fordømmer på det sterkeste alle angrep på sivile, og vår solidaritet går ut til berørte på begge sider, sier forbundets arbeidsutvalg i en uttalelse.

2023101309313020231013093128

per.flakstad@fagbladet.no

I uttalelsen heter det at krigens regler krever at det skilles mellom sivile og militære mål og at alle sivile skal behandles humant.

– Disse reglene må følges av begge parter, skriver Fagforbundets politisk valgte ledelse i uttalelsen.

LO om Hamas angrep på Israel: – Vondt blir verre for palestinerne

– Alle krigsforbrytelser må stoppes og straffeforfølges, heter det videre. Og Fagforbundet skriver at FNs internasjonale granskingskomité har slått fast at begge parter har begått krigsforbrytelser.

Israel har innført en full blokade av Gazastripen, noe som rammer 2,3 millioner innbyggere. Mat, vann, drivstoff og andre livreddende forsyninger kommer ikke inn og flere hjelpeorganisasjoner roper varsku på vegne av befolkningen.

Fagforbundets samarbeidspartner ble stemplet som en terrororganisasjon

Fagforbundet har hatt delegasjoner til Gaza siden 2010, og de har sett konsekvensen av den 16 år lange blokaden av området og de mange angrepene på en innesperret befolkning. Forbundet mener i uttalelsen at det umiddelbart må opprettes en humanitær korridor for å sikre nødvendige, livreddende forsyninger, vann og mat i henhold til internasjonal rett.

Norsk Folkehjelp intensiverer innsatsen i Gaza: – Dette er en superdramatisk situasjon

Fagforbundet samarbeider med Norsk Folkehjelp og følger med på hvordan det går med de ansatte og partnerne som får støtte. De er rammet som resten av befolkningen.

«Vi frykter for deres liv og helse. Det er ingen steder å flykte, det er ingen steder som er trygge.», skriver forbundet i uttalelsen.  

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy