JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Meklingen starter i dag:

71 prosent støtter barnehagestreiken

HAR HEIAGJENG: Det norske folks støtte til barnehagestreiken øker, viser en ny meningsmåling.

HAR HEIAGJENG: Det norske folks støtte til barnehagestreiken øker, viser en ny meningsmåling.

Kathrine Geard

Støtten til streiken fortsetter å øke i befolkningen, viser ny måling. – Det betyr veldig mye, sier Anne Green Nilsen som i dag skal mekle på vegne av de barnehageansatte.

2022111512135320221115122816

marte.bjerke@fagbladet.no

Det er en stor dag både for forhandlingslederen i Fagforbundet, forhandlingsdelegasjonene, de streikende i private barnehager, foreldre og barn. Klokka 15 i ettermiddag møtes arbeidsgiverorganisasjonen Private Barnehagers Landsforbund (PBL) og arbeidstakerorganisasjonene Fagforbundet, Utdanningsforbundet og Delta på Riksmeklerens kontor. Målet er å bli enige i striden om pensjon for de ansatte i PBLs barnehager.

Anne Green Nilsen, forhandlingsleder for Fagforbundet, er evig optimist:

– Jeg har en forventning om at vi skal gjøre et forsøk på å løse konflikten. Det er viktig å gå inn i det med et ønske om å få det til – dét er vårt utgangspunkt, sier hun til Fagbladet på vei til det som kan bli en lang arbeidsdag.

• LES mer om hva streiken handler om HER

Støtten til streiken øker

Og mens Green Nilsen trasker til jobb, tikker det inn en ny meningsmåling fra Sentio Research Norge gjennomført på oppdrag fra Fagforbundet. Lignende undersøkelser har vært gjort både før og gjennom streiken, og tendensen er at det er økende støtte i befolkningen til de som streiker. 

Forrige undersøkelse, som ble offentliggjort i forrige uke, viste at 66 prosent av de spurte støttet de streikende. Meningsmålingen som er offentliggjort i dag, viser at støtten har steget til 71 prosent.

https://datawrapper.dwcdn.net/MmhEs/1/

Forhandlingsleder Green Nilsen forteller at slike tall betyr mye.

– Til tross for at vi rammer foreldre og barn i en streik, så gir de oss varm støtte. Det setter jeg veldig pris på, sier hun, som er blitt kontaktet av fortvilte mennesker som ber partene bli enige.

– Samtidig opplever jeg at de forstår hva det handler om. Jeg håper foreldre hjelper hverandre. Vi vet at dette rammer noen hardt. Dessverre er det sånn når man jobber med barn, sier Green Nilsen.

Er trygg på at hun har medlemmene i ryggen

– Hvilket budskap vil du sende til de streikende i dag?

– Jeg vil heie videre på dem, både med tanke på den fantastiske jobben de har gjort og det samholdet vi har klart å ha. Jeg er så trygg på at når jeg går i mekling har jeg alle medlemmene i ryggen i den jobben jeg skal gjøre, sier forhandlingslederen.

TAKKER FOR STØTTEN: – Til tross for at vi rammer foreldre og barn i en streik, så gir de oss varm støtte. Det setter jeg veldig pris på, sier Anne Green Nilsen.

TAKKER FOR STØTTEN: – Til tross for at vi rammer foreldre og barn i en streik, så gir de oss varm støtte. Det setter jeg veldig pris på, sier Anne Green Nilsen.

Leif Martin Kirknes

Og før hun setter seg inn i møterommet hos Riksmekleren i ettermiddag, har den rutinerte forhandleren selvsagt gjort noen praktiske forberedelser:

– Vi er flinke til å passe på at vi spiser det vi skal og at vi har noe å hygge oss med, av både sunt og usunt. Og så er det viktig at vi klarer å ha et trivelig arbeidsmiljø oss imellom. Vi er tre forbund som jobber tett og godt sammen. Det er helt nødvendig, sier Green Nilsen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy