JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lønnsoppgjøret i Spekter

8000 postansatte får ny lønn – lavtlønte er prioritert

Pål Andreassen

De lokale forhandlingene i Posten har sikret en lavlønnsprofil, og 23.300 kroner til alle som tjener mindre enn 517.778 kroner.

2023050213440120230502134358

nina.hanssen@lomedia.no

Posten og Fagforbundet Post og finans har forhandlet ferdig det lokale oppgjøret for rundt 8000 ansatte.

Resultatet av B-delsforhandlingene er et tillegg på 23.300 kroner per år til arbeidstakere med en årslønn lavere enn kroner 517.778. Da er det sentrale tillegget på 20.475 kroner inkludert.

De som tjener over dette, får et tillegg på 4,5 prosent. De fikk i utgangspunktet 14.625 kroner gjennom de sentrale forhandlingene med Spekter.

Gerd Øiahals, leder av Fagforbundet Post og finans, er fornøyd med årets resultat.

– Vi har med dette nådd frontfagets ramme og samtidig sikret en lavlønnsprofil. I år handlet oppgjøret kun om penger, og dette ble bra, sier hun.

Øiahals sier at de i fjor krevde mer av kaka, ettersom bedriften gikk bra.

– I år er ikke utsiktene og situasjonen som i fjor. Arbeidsgiverne er rammet av den samme prisveksten, økning på drivstoff og sliter med de samme utfordringene som arbeidstakerne, så da er vi fornøyd med det vi fikk til, sier hun.

Kommuneoppgjøret: Alle ansatte får minst 26.300 kroner i tillegg

Raske forhandlinger

Ifølge Øiahals gikk forhandlingene greit og partene ble relativt raskt enige.

– Det gis et generelt tillegg fra 1. april 2023, som inkluderer tillegget avtalt i de innledende sentrale forhandlingene, presiserer hun.

Også de ansatte i Oslo fikk mer enn i industrioppgjøret

I praksis så betyr det 23.300 kroner ekstra per år til arbeidstakere med en årslønn lavere enn kroner 517.778 i Posten.

De som tjener mer enn dette, vil få et prosenttillegg på 4,5 prosent. Lønnstilleggene er bruttotillegg. Deltidsansatte gis forholdsmessige tillegg.

Gerd Øiahals sier hun er fornøyd med årets oppgjør og håper også medlemmene i Fagforbundet Post og finans er det.

FORHANDLINGER: Gerd Øiahals (t.h., Fagforbundet Post og finans) og Nina Christin Yttervik (Posten) startet de lokale forhandlingene 27. april, og kom i havn med en lavtlønnsprofil Øiahals er fornøyd med.

FORHANDLINGER: Gerd Øiahals (t.h., Fagforbundet Post og finans) og Nina Christin Yttervik (Posten) startet de lokale forhandlingene 27. april, og kom i havn med en lavtlønnsprofil Øiahals er fornøyd med.

Alf Ragnar Olsen

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy