FEIL SIGNAL: – Jeg opplever at utlysningene sender ut et signal som ikke er bra, sier Eivind Knudsen (Ap), hovedutvalgsleder for helse, sosial og omsorg i Drammen kommune.
Drammen kommune
marte.bjerke@fagbladet.no
– Politisk er jeg ikke voldsomt fornøyd med at man lyser ut denne typen stillinger. Jeg stiller spørsmål ved om det er gjort en god nok kartlegging av alle i Drammen som ønsker seg større stilling, sier Eivind Knudsen som er hovedutvalgsleder for helse, sosial og omsorg i Drammen kommune.
18. mai skrev Fagbladet om stillingene som er utlyst ved avlastningsboligene Evjeløkka, for mennesker med nedsatt funksjonsevne. Stillingsprosentene varierer fra 11 prosent via 28,17 til 64 prosent.
Hovedtillitsvalgt for Fagforbundet i Drammen, Alvaro Fernandez-Montenegro uttrykte til Fagbladet at utlysningene undergraver målet med heltidssatsingen. Selv er Fernandez-Montenegro del av kommunens heltidslag som skal jobbe dedikert for flere heltidsstillinger. Drammen er også med i et Fafo-prosjekt om heltid.
– Sender ut signal som ikke er bra
Eivind Knudsen har stor forståelse for Fernandez-Montenegro sin reaksjon:
– Jeg opplever også at utlysningene sender ut et signal som ikke er bra når vi jobber så godt med heltid som vi gjør i Drammen kommune, sier han og viser til en evaluering av heltidsarbeidet i 2021.
– Den viser at det både er en økning i gjennomsnittlig stillingsstørrelse og i antallet fulle stillinger innafor helse, sosial og omsorg i kommunen, forteller han.
Her er noen av stillingene Drammen har utlyst som helsefagarbeider ved Evjeløkka.
Vidar Eriksen
– Blander seg ikke i enkeltutlysninger
Ap-politikeren påpeker at det er rådmannen som har ansvaret for utlysninger.
– Vi som politikere går ikke inn i den enkelte stillingsutlysning, og det tror jeg er bra når man skal bygge en kultur for heltid, sier Knudsen.
I etterkant av utlysningen ble deltidsstillingene på Evjeløkka tatt opp i det partssammensatte utvalget der Knudsen sitter.
– Jeg ga ganske klart uttrykk for at dette ikke var i tråd med heltidssatsingen, forteller han.
LES OGSÅ: Er langvakter riktig kur for å løse deltidsklemma?
Drammen har valgt en tilnærming til heltidsarbeidet som baserer seg på tillit og samarbeid mellom tillitsvalgte og leder, forklarer Knudsen.
– Vi har tro på denne metoden, framfor å tre ting nedover hodet på folk. Vi har for eksempel ikke tvunget folk til å jobbe annenhver helg. Det er vanskelig å vedta heltid, dette er noe som må jobbes godt og konsekvent med over tid, sier han.
FLYTTE: Anne-Lise Vang er ein av 100 som bur i Trikkebyen i Bergen. Ei rettssak kan føre til at alle må flytte får heimane sine.
Eivind Senneset
Frøydis Falch Urbye
VIL HA FLERE FOLK: Barne- og ungdomsarbeider Josefine Weiby Koller (22) mener politikerne må sørge for bedre bemanning i barnehagene for å unngå at barnehageansatte sliter seg ut lenge før en stadig økende pensjonsalder.
Ole Martin Wold
KAN GÅ AV TIDLIG: Ansatte innen brann og redning er blant dem som kan gå av tidlig i dag. Trepartssamarbeidet som nå er satt i gang skal munne ut i nye regler for om de fremdeles skal kunne gå av tidligere enn andre, eventuelt når og hvordan de i såfall skal tjene opp til alderspensjon samtidig som de går av tidlig.
Lars Magne Hovtun/OBRE
Andreas Roksvåg
KONSUM: Tusener på hjemmekontor har økt sitt alkoholkonsum. Mest økning er blant godt utdannede og barneforeldre.
Eirik Dahl Viggen