JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ap-lokalpolitiker reagerer på rush av deltidsstillinger i Ap-styrt kommune: – Sender et signal som ikke er bra

FEIL SIGNAL: – Jeg opplever at utlysningene sender ut et signal som ikke er bra, sier Eivind Knudsen (Ap), hovedutvalgsleder for helse, sosial og omsorg i Drammen kommune.

FEIL SIGNAL: – Jeg opplever at utlysningene sender ut et signal som ikke er bra, sier Eivind Knudsen (Ap), hovedutvalgsleder for helse, sosial og omsorg i Drammen kommune.

Drammen kommune

Heltid har vært et viktig satsingsområde for arbeiderpartistyrte Drammen. Nå har kommunen utlyst 16 deltidsstillinger for helsefagarbeidere. Ap-politiker Eivind Knudsen skjønner at Fagforbundet reagerer – men understreker at det er rådmannen som avgjør. 

2022052009405220220523093756

marte.bjerke@fagbladet.no

– Politisk er jeg ikke voldsomt fornøyd med at man lyser ut denne typen stillinger. Jeg stiller spørsmål ved om det er gjort en god nok kartlegging av alle i Drammen som ønsker seg større stilling, sier Eivind Knudsen som er hovedutvalgsleder for helse, sosial og omsorg i Drammen kommune.

18. mai skrev Fagbladet om stillingene som er utlyst ved avlastningsboligene Evjeløkka, for mennesker med nedsatt funksjonsevne. Stillingsprosentene varierer fra 11 prosent via 28,17 til 64 prosent.

Hovedtillitsvalgt for Fagforbundet i Drammen, Alvaro Fernandez-Montenegro uttrykte til Fagbladet at utlysningene undergraver målet med heltidssatsingen. Selv er Fernandez-Montenegro del av kommunens heltidslag som skal jobbe dedikert for flere heltidsstillinger. Drammen er også med i et Fafo-prosjekt om heltid.

– Sender ut signal som ikke er bra

Eivind Knudsen har stor forståelse for Fernandez-Montenegro sin reaksjon:

– Jeg opplever også at utlysningene sender ut et signal som ikke er bra når vi jobber så godt med heltid som vi gjør i Drammen kommune, sier han og viser til en evaluering av heltidsarbeidet i 2021.

– Den viser at det både er en økning i gjennomsnittlig stillingsstørrelse og i antallet fulle stillinger innafor helse, sosial og omsorg i kommunen, forteller han.

Her er noen av stillingene Drammen har utlyst som helsefagarbeider ved Evjeløkka.

Her er noen av stillingene Drammen har utlyst som helsefagarbeider ved Evjeløkka.

Vidar Eriksen

– Blander seg ikke i enkeltutlysninger

Ap-politikeren påpeker at det er rådmannen som har ansvaret for utlysninger.

– Vi som politikere går ikke inn i den enkelte stillingsutlysning, og det tror jeg er bra når man skal bygge en kultur for heltid, sier Knudsen.

I etterkant av utlysningen ble deltidsstillingene på Evjeløkka tatt opp i det partssammensatte utvalget der Knudsen sitter.

– Jeg ga ganske klart uttrykk for at dette ikke var i tråd med heltidssatsingen, forteller han.

LES OGSÅ: Er langvakter riktig kur for å løse deltidsklemma?

Drammen har valgt en tilnærming til heltidsarbeidet som baserer seg på tillit og samarbeid mellom tillitsvalgte og leder, forklarer Knudsen.

– Vi har tro på denne metoden, framfor å tre ting nedover hodet på folk. Vi har for eksempel ikke tvunget folk til å jobbe annenhver helg. Det er vanskelig å vedta heltid, dette er noe som må jobbes godt og konsekvent med over tid, sier han.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy