JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

LO Kommune vil sprenge rammen i oppgjøret:

Arbeidsgiverne mener det ikke er grunn til å spesialbehandle kommuneansatte

Tor Arne Gangsø representerer arbeidsgiversiden i forhandlingene, og mener det ikke er noen grunn til noe ekstra for ansatte i kommunene.

Tor Arne Gangsø representerer arbeidsgiversiden i forhandlingene, og mener det ikke er noen grunn til noe ekstra for ansatte i kommunene.

Leif Martin Kirknes

KS slutter opp om frontfagmodellen og mener at det ikke er trekk ved årets lønnsoppgjør som bør rokke ved det.

2021042113590420210430131227

ingeborg.rangul@fagbladet.no

knut.nygaard@fagbladet.no

– Frontfaget har vist sin styrke over mange år, sier Tor Arne Gangsø, direktør for arbeidsliv i KS.

– I de fem årene før 2020-oppgjøret var samlet lønnsvekst høyere i kommunesektoren enn i industrien. Det er altså ikke slik at det er et etterslep som må tas igjen i år, selv om lønnsveksten i industrien akkurat i året 2020 ble høyere enn i offentlig sektor. Det viser nettopp at det er en dynamikk også innenfor frontfagmodellen. En troverdig ramme skal verken være gulv eller tak for lønnsveksten, men en norm som andre forhandlingsområder forholder seg til, sier Tor Arne Gangsø.

Nå starter lønnsoppgjøret i kommunesektoren. Se hvem som står først i køen

Offentlig sektor holdt seg lojalt til rammen på 1,7 prosent i fjor, mens privat sektor endte opp med en lønnsvekst på 2,2 prosent, ifølge tall fra Det tekniske beregningsutvalget for inntektsoppgjørene (TBU).

Varsler opprør hvis det ikke blir lønnsvekst

Dette er bakgrunnen for at forhandlingsdelegasjonen fra LO Kommune onsdag krevde et oppgjør som går ut over rammen på 2,7 prosent – en ramme som ble forhandlet i oppgjøret mellom LO og NHO.

I dag startet kommuneoppgjøret, som omfatter nærmere 400.000 ansatte. Rundt 170.000 av disse er organisert i Fagforbundet.

Dette må du vite om lønnsoppgjøret

Årets lønnsoppgjør er et mellomoppgjør der KS forhandler om lønnsreguleringer med LO Kommune, Unio, YS-K og Akademikerne.

Åpningsmøtet er 21. april. Forhandlingene avsluttes 29. og 30. april. Hvis forhandlingene ikke fører frem, går oppgjøret til mekling.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy