Arbeidsminister Anniken Hauglie avfeier Høyre-forslag om karensdag

Anniken Hauglie vil ikke høre på fylkeslaget i Agder, i hvert fall ikke ennå.

Anniken Hauglie vil ikke høre på fylkeslaget i Agder, i hvert fall ikke ennå.

Øyvind Aukrust

Agder Høyre vil innføre karensdag som et prøveprosjekt. Arbeidsministeren har ingen planer om å gjøre det ennå.

2018022007480620180220074748

helge@lomedia.no

Agder Høyre vedtok på sitt fylkesårsmøte at de vil innføre et prøveprosjekt med en karensdag. De ønsker å innføre prøveprosjektet i eget fylke, Agder.

Stortingsrepresentant Tellef Inge Mørland (Ap) har utfordret arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) om hun vil avvise forslaget om innføring av en karensdag som et prøveprosjekt.

– Eller ønsker hun som Agder Høyre å svekke arbeidstakernes rettigheter i sykelønnsordningen, har han spurt gjennom et skriftlig spørsmål.

Dette er lønna i over 300 yrker

Ingen planer

Ifølge det skriftlige svaret har ikke regjeringen noen planer om å foreslå å innføre karensdager som et prøveprosjekt.

– Karensdag må anses som en grunnleggende endring i dagens sykelønnsordning, og som i tråd med gjeldende IA-avtale i så fall skulle drøftes med partene i arbeidslivet, er hennes svar.

Dagens IA-avtale går ut ved utgangen av 2018.

– Regjeringen har i sin politiske plattform signalisert at regjeringen ønsker å styrke innsatsen for å redusere sykefraværet og kritisk gjennomgå innretningen i IA-avtalen før den eventuelt fornyes. Hvilke endringer som det eventuelt vil kunne bli aktuelt å vurdere i den forbindelse, er det for tidlig å si noe om, svarer Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie.

Fagforbundet vil beholde IA-avtalen som arbeidsministeren vil skrote

Valgkamptema

LO og Arbeiderpartiet kjørte Høyre og Frp hardt i valgkampen på spørsmålet om sykelønnsordningen. Spørsmålet er ikke mindre aktuelt med Venstre som regjeringsparti.

Dette var tema på landsmøtet i Høyre, men ulike forslag om kutt i sykelønnen fikk ikke flertall på landsmøtet. I stedet ble det vedtatt et kompromiss om å la et utvalg se på sykelønnen.

Oslo Høyre leverte forslag om å kutte ti prosent i sykelønnen og innføre én karensdag, noe som innebærer at man først får sykepenger fra dag to.

For Frps del strandet forslaget til endringer i sykelønnsordningen i landsstyret før landsmøtet og skal opp på førstkommende landsmøte.

Opposisjonen spår økte forskjeller med den nye regjeringen

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Simen Aker Grimsrud (konst.)

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy