JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Arbeidsminister Anniken Hauglie avfeier Høyre-forslag om karensdag

Anniken Hauglie vil ikke høre på fylkeslaget i Agder, i hvert fall ikke ennå.

Anniken Hauglie vil ikke høre på fylkeslaget i Agder, i hvert fall ikke ennå.

Øyvind Aukrust

Agder Høyre vil innføre karensdag som et prøveprosjekt. Arbeidsministeren har ingen planer om å gjøre det ennå.

2018022007480620230821171436

helge@lomedia.no

Agder Høyre vedtok på sitt fylkesårsmøte at de vil innføre et prøveprosjekt med en karensdag. De ønsker å innføre prøveprosjektet i eget fylke, Agder.

Stortingsrepresentant Tellef Inge Mørland (Ap) har utfordret arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) om hun vil avvise forslaget om innføring av en karensdag som et prøveprosjekt.

– Eller ønsker hun som Agder Høyre å svekke arbeidstakernes rettigheter i sykelønnsordningen, har han spurt gjennom et skriftlig spørsmål.

Dette er lønna i over 300 yrker

Ingen planer

Ifølge det skriftlige svaret har ikke regjeringen noen planer om å foreslå å innføre karensdager som et prøveprosjekt.

– Karensdag må anses som en grunnleggende endring i dagens sykelønnsordning, og som i tråd med gjeldende IA-avtale i så fall skulle drøftes med partene i arbeidslivet, er hennes svar.

Dagens IA-avtale går ut ved utgangen av 2018.

– Regjeringen har i sin politiske plattform signalisert at regjeringen ønsker å styrke innsatsen for å redusere sykefraværet og kritisk gjennomgå innretningen i IA-avtalen før den eventuelt fornyes. Hvilke endringer som det eventuelt vil kunne bli aktuelt å vurdere i den forbindelse, er det for tidlig å si noe om, svarer Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie.

Fagforbundet vil beholde IA-avtalen som arbeidsministeren vil skrote

Valgkamptema

LO og Arbeiderpartiet kjørte Høyre og Frp hardt i valgkampen på spørsmålet om sykelønnsordningen. Spørsmålet er ikke mindre aktuelt med Venstre som regjeringsparti.

Dette var tema på landsmøtet i Høyre, men ulike forslag om kutt i sykelønnen fikk ikke flertall på landsmøtet. I stedet ble det vedtatt et kompromiss om å la et utvalg se på sykelønnen.

Oslo Høyre leverte forslag om å kutte ti prosent i sykelønnen og innføre én karensdag, noe som innebærer at man først får sykepenger fra dag to.

For Frps del strandet forslaget til endringer i sykelønnsordningen i landsstyret før landsmøtet og skal opp på førstkommende landsmøte.

Opposisjonen spår økte forskjeller med den nye regjeringen

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy