JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ble sparket av Aleris – får jobbene tilbake

SNUDDE: Direktør i Aleris, Erik Sandøy, har snudd og vil likevel ikke sparke fire konsulenter som sammen med 22 andre Fagforbundet-medlemmer har gått til sak mot det kommersielle velferdsselskapet.

SNUDDE: Direktør i Aleris, Erik Sandøy, har snudd og vil likevel ikke sparke fire konsulenter som sammen med 22 andre Fagforbundet-medlemmer har gått til sak mot det kommersielle velferdsselskapet.

Tri Nguyen Dinh

De fire Fagforbundet-medlemmene fikk sparken da de saksøkte Aleris for å få fast jobb. Nå har Aleris snudd: – Jula er redda, sier Kim Pilgaard.

2018090312375020230821171436

oystein.windstad@fagbladet.no

– Jeg er glad for at Aleris gir seg på dette. Siden det er samme begrunnelse som ligger i søksmålet, så har jeg tro på at vi vinner fram i rettssaken, sier Kim Pilgaard til Dagbladet. Han er en av 26 som er leid inn som konsulenter innen barnevern for Aleris og som har saksøkt selskapet. Konsulentene mener de har krav på faste stillinger og har gått glipp av store pengesummer fordi de ble leid inn som selvstendige og ikke som fast ansatte arbeidstakere.

Kommersielt barnevern: -Mistet jobben etter pappaperm

Beholder jobbene til dommen er klar

Pilgaard forteller at han har spart opp penger i reserve i tilfelle noe skulle skje. Men han ville fått problemer rundt jul om han hadde blitt sparket fra barnevernsjobbingen. Nå er han sikret inntekt, i alle fall til rettssaken er avgjort. Aleris gikk først ut og sa at de ville sparke de som har gått til sak, grunnet fare for dårlig arbeidsmiljø. I tillegg til at 26 Fagforbundet-medlemmer har saksøkt Aleris, har Fagforbundet anmeldt Aleris for grov arbeidskriminalitet. Aleris avviser anklagene og kaller anmeldelsen et mediestunt.

Ap og Tajik om Aleris: -Vi må ta tilbake kontrollen

Aleris: – Forstår belastningen

Erik Sandøy er direktør i Aleris. Han svarte dette til Dagbladet på spørsmål om hvorfor selskapet likevel ikke sparker de fire:

– Ledelsen i Aleris Omsorg Norge har forståelse for at situasjonen kan ha vært både en arbeidsmessig og økonomisk belastning for flere av disse.

Aleris mener anmeldelse fra Fagforbundet er mediestunt

Lang rettssak

Oslo tingrett har satt av hele tre måneder til rettssaken mellom Fagforbundet-medlemmene og Aleris. Den skal etter planen starte 7. januar 2019. Flertallet av de som har gått til sak mot Aleris, jobber fortsatt i det kommersielle velferdsselskapet. De er sikret jobb i Aleris fram til dommen kommer en gang i slutten av april eller starten av mai.

Dette er saken

• 26 konsulenter har saksøkt Aleris med pengekrav.

• Fagforbundet har anmeldt Aleris for arbeidslivskriminalitet.

• Aleris er blant de tre største kommersielle selskapene i norsk barnevern.

• Aleris kastet først ut fire av konsulentene som saksøkte dem, men snudde i helga.

(Kilde: Fagbladet og Dagbladet)

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy