JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Mette Nord etter KS-oppgjøret

Disse kommer best ut: – Det var ikke et oppgjør for skolen, men for hele laget

– Dette var ikke et skoleoppgjør der en enkeltgruppe skulle få mye, sier Mette Nord.

– Dette var ikke et skoleoppgjør der en enkeltgruppe skulle få mye, sier Mette Nord.

Jan-Erik Østlie

Fagarbeidere og lavtlønte kommer best ut i meklingsresultatet, som var klart 13 timer på overtid. Det er Fagforbundets leder Mette Nord godt fornøyd med.

2022052414512120220524163338

ola.tommeras@fagbladet.no

Fagforbundets Mette Nord er forhandlingsleder for LO kommune. Hun fikk ikke med seg Skolenes Landsforbund (SL) på resultatet som de øvrige forbundene sa ja til klokka 13 i dag. Det er dermed stor risiko for streik i skolene om 14 dager.

SL sa nei fordi de mener ramma rett og slett var for lav.

– Mindrelønnsutviklingen ville ha fortsatt. Dette kunne vi ikke forsvare overfor våre medlemmer, sier forbundsleder Mette Johnsen Walker.

Ikke et oppgjør for en gruppe

– Det beste hadde selvsagt vært å få med oss alle forbundene, sier Mette Nord om at SL sa nei til meklingsresultatet, men er selv veldig godt fornøyd.

– Dette var ikke et skoleoppgjør der en enkeltgruppe skulle få mye. Hele laget er styrket. Vi har fått et oppgjør som viser viktigheten av alle i offentlig sektor. Det er jeg godt fornøyd med, sier hun.

Storstreik avverget: Så mye får alle kommuneansatte

Favoriserer lavtlønte

– Fagarbeidere og arbeidere i stillinger uten formelle krav har fått et godt oppgjør. De kommer prosentvis bedre ut enn ansatte med høyere utdanning. Det fordi generelle tillegg er jevnt fordelt og slår dermed sterkere ut for lavtlønte.

– I tillegg er det viktig at også de med høyere utdanning får god reallønnsutvikling. Det har vi fått til, sier Nord, som leder et forbund med alt fra lavtlønte i stillinger uten krav til formell kompetanse til medlemmer med universitetsutdanning og høye lønninger.

Ragnhild (27) er medlem nummer 400.000 i Fagforbundet

Medlemmenes prioriteringer

Nord håper resultatet vi bli godt mottatt.

– Det er alltid slik at det er mange krav vi ønsker å innfri, men prioriteringene vi har gjort er basert på innspill fra fagforeningene der ute og oppover til forhandlerne, sier hun.

190.000 arbeidstakere

LO Kommune representerer 190 000 arbeidstakere i kommunal sektor og består av forbundene Fagforbundet, Fellesorganisasjonen (FO), EL og IT Forbundet, Creo, Skolenes Landsforbund og Norsk Sjøoffisersforbund. LO Kommune er den største forhandlingssammenslutningen i KS-området. Oslo er et eget tariffområde.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy