JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Duket for kamp om ledervervet i LO Oslo: Fagforbundet og NTL lanserer hver sin kandidat

Lasse Kristiansen vil bli ny leder i LO i Oslo

Lasse Kristiansen vil bli ny leder i LO i Oslo

Fagforbundet Oslo

Lasse Kristiansen og Natalia Zubillaga kniver om å bli ny leder av LO i Oslo.

2018112908420020230821171436

kathrine.geard@fagbladet.no

Når profilerte Roy Pedersen går av som leder av LO i Oslo i mars neste år er det duket for kamp om vervet. Fagforbundet Oslo har lansert Lasse Kristiansen som sin kandidat, med støtte fra Fellesorganisasjonen. I motsatt hjørne står nestleder i LO i Oslo, Natalia Zubillaga. Hun er også konstituert leder for NTL ved Universitetet i Oslo, og det er NTLs fylkesutvalg som har fremmet hennes kandidatur. NTL mener det er på tide med en kvinnelig leder, etter tjue år med menn ved roret. Dessuten synes de det er på tide med en leder som har yrkesbakgrunn fra statlig sektor. Dagens leder kom fra byggebransjen og privat sektor.

Oslo vil ha egne ansatte med fulle stillinger som vikarer i barnehagene

En spydspiss

Kristiansen kommer på sin side fra kommunal sektor, og har brei erfaring både som ansatt og tillitsvalgt. Han startet som barnehageassistent, og jobber i dag som sekretær med ansvar for arbeidslivsspørsmål i Fagforbundet Oslo. Han har også lang erfaring fra LO i Oslo og sitter i organisasjonens arbeidsutvalg. Men hvorfor vil han bli leder?

– Jeg har gjennom et langt liv i fagbevegelsen jobbet mye for medlemmer som er ofre for blant annet velferdsprofitører. Ansatte som har fått arbeidsvilkårene svekket eller som er satt på døra som konsekvens av en arbeidslivsfiendtlig politikk vi ikke vil ha. LO i Oslo er den fremste spydspissen for å ta disse politiske kampene og stoppe dette. Med det utgangspunktet er det ikke mulig for meg å si nei til å bli leder når jeg blir foreslått, sier Kristiansen, som viser til at LO i Oslo er en stor kraft med sine 140.000 medlemmer.

– Det gjelder å få den krafta det representerer rettet inn mot de stedene der politiske beslutninger tas.

– Er barnefattigdom årsaken til gjengproblemer?

Et enkelt valg

Anna Elisabeth Uran, 2.nestleder i Fagforbundet Oslo,uttaler på Fagforbundet Oslos nettside at for dem var valget enkelt.

– Lasse Kristiansen har lang erfaring, er motivert og klar til å lede LO i Oslo.

Fagforbundet Oslo mener få om noen kjenner de ulike tariffområdene og Oslopolitikken bedre enn han og framhever at han har arbeidet med mange av de politiske sakene som LO i Oslo kjemper for. De er sikre på at han blir en samlende leder og at Kristiansen kan bygge videre på det arbeidet Roy Pedersen har gjort til beste for hele arbeiderbevegelsen.

Partipolitisk uavhengig

Det siste bruker også NTLs fylkesutvalg som argument for sin kandidat.

«Natalia vil bygge videre på arbeidet Roy Pedersen har ført an for å gjøre LO i Oslo til en maktfaktor i Oslo. Hun vil også sikre at lokalorganisasjonen fremdeles er et samlingspunkt for alle gode krefter i fagbevegelsen og et sted en kan bygge allianser med andre politiske aktører», heter det i pressemeldingen fra NTL.

Organisasjonen trekker også fram at Zubillaga er opptatt av at LO i Oslo skal være en selvstendig kraft som er partipolitisk uavhengig, men ikke politisk nøytral.

Portrett med Raymond Johansen: – Hundre prosent Oslo

Må samarbeide bredt

Kristiansen er AP-medlem, godt ute på venstresida, ifølge ham selv. Men han understreker at han er Fagforbundets mann og ønsker en brei allianse.

– Jeg kommer fra Fagforbundet Oslo som har formelt samarbeid med SV, Ap og Rødt. Det er en styrke for oss, sier Kristiansen.

LO i Oslo har en tilsvarende brei plattform som han presiserer at han både vil ta vare på og styrke.

– Vi kan ikke klistre oss til Ap, vi må ha en brei allianse av partier.

Han framhever at Roy Pedersen har gjort en god jobb med å samle LO i Oslo som organisasjon og for å ha bidratt til at Oslo fikk rødgrønt byråd etter mange års høyrestyre.

– Men vi kan komme enda tettere på politikerne. Det er mer å gå på når det gjelder å øve innflytelse overfor partiene. jeg mener jeg er rett person til å ta tak i det. I Fagforbundet Oslo har jeg i alle år jobbet opp mot Oslo kommune og politisk ledelse. Det er en styrke inn i LO i Oslo og arbeidet for å få til politiske resultater.

LO i Oslo velger ny leder på årsmøtet sitt i mars neste år. I tillegg til Fagforbundet er Fellesforbundet og Handel og Kontor store medlemsforeninger.

Vi kan ikke klistre oss til Ap, vi må ha en brei allianse av partier.

Lasse Kristiansen, kandidat til ledervervet i LO i Oslo

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy