JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fagforbundet mener deltidsstillinger på sykehjem kan ha forsterket koronakrisen

Mette nord mener det er viktig at sykehjemsbeboere  behandles av så få ansatte som mulig, mener Mette Nord.

Mette nord mener det er viktig at sykehjemsbeboere behandles av så få ansatte som mulig, mener Mette Nord.

Nanna Aanes Wolden

Flere av dem som har dødd av koronaviruset, har bodd på sykehjem. Fagforbundet-leder Mette Nord sier sykehjemsansatte i små stillinger kan ha forsterket krisen.

2020033109070820200331090702

– Vi har lenge påpekt at det er en deltidskrise i helsevesenet som rammer både pasienter og de ansatte. Nå ser vi at deltidskrisen i helsevesenet kan ha forsterket koronakrisen fordi ansatte har små stillinger ved flere institusjoner, sier hun til Klassekampen.

– Dramatisk avtale, mener Nord.

Siden sykehjemsbeboere er særlig sårbare for viruset, er det særlig viktig at de behandles av så få ansatte som mulig, mener Nord. Hun frykter at det forekommer kryssmitte fra deltidsansatte som jobber på flere sykehjem.

Åpner for at kommuneansatte kan gjøre andre jobber under koronakrisen

I Kristiansand døde to beboere på et omsorgssenter i helgen. Kommunen har opplyst at de trolig ble smittet av ansatte uten symptomer.

– Vi er i en situasjon hvor man, for det første, trenger arbeidskraften i full stilling fordi kapasiteten er presset. For det andre vil det redusere smitte, sier hun.

Alt om korona fra Fagbladet

(©NTB)

vaktsjef@ntb.no

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy