JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Forhandler Ole Roger Berg er ikke fornøyd: – Jeg tror resultatet i bussmeklingen kommer til å bli nedstemt

Ole Morten Melgård

Medlem av Fagforbundets forhandlingsdelegasjon mener resultatet i bussmeklingen er for dårlig.

2020100110110420201001111236

tips@fagbladet

Ole Roger Berg tror resultatet i bussmeklingen blir nedstemt av bussjåførene.

– Dette er for dårlig. Altfor dårlig, sier Berg til avisen Nidaros om forslaget som flertallet stemte for torsdag morgen.

Så mye høyere lønn fikk bussjåførene

Årslønnsvekst på 20.000

Et flertall av forhandlingsdelegasjonen anbefaler oppgjøret, som ifølge Fellesforbundet gjør at alle sikres en lønnsvekst på 9 kroner. Dette fordeles med 6,50 kroner i lønnsøkning i 2020 og en opptrapping med 2,50 kroner i 2021. I tillegg kommer det generelle tillegget i mellomoppgjøret i 2021.

Ifølge forbundsleder i Fellesforbundet Jørn Eggum vil dette gi en årslønnsvekst på nærmere 20.000 kroner for den enkelte sjåfør.

– Av andre gjennomslag har vi sikret at det skal jobbes med å se på arbeidstidsordninger og sikkerhetstiltak, sier han.

Bussjåførene får ni kroner mer i timen. Nå takker denne mannen befolkningen og passasjerene for støtten

Mindretallet stemte imot resultatet

Ifølge Ole Roger Berg ble resultatet vedtatt mot stemmene til et betydelig mindretall. Han har han liten tro blir godkjent av medlemmene i en uravstemning som har frist 22. oktober. Forslaget må godkjennes av medlemmene i alle de fire forbundene som omfattes av bussbransjeavtalen. Disse forbundene er Fagforbundet, Fellesforbundet, Jernbaneforbundet og Yrkestrafikkforbundet.

Tror det blir stemt ned

Hvis flertallet stemmer nei, blir det ny streik.

– Dette er såpass langt unna det vi hadde som krav at jeg tror det blir nedstemt, sier Berg.

NHO-direktør Jon H. Stordrange sier til Fagbladet at han er lettet, men samtidig at streiken neppe kunne vært unngått om NHO hadde begynt med å tilby det partene nå er enige om.

– Jeg tror ikke dette tilbudet ville vært godtatt av motparten for ti dager siden. Nå har vi møttes et stykke på vei fra begge sider. Gjennom meklingen kom vi fram til en løsning som begge sider kunne akseptere, sier Stordrange til Fagbladet.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy