Fornøyd med løsning i Oslo

FORHANDLINGSLØSNING: Nesten to timer på overtid ble partene i Oslo enige om et anbefalt resultat. Fra v: Anne Kathrine Ellila (Fagforbundet), Tore Kristiansen (FO), Anne Green Nilsen (Fagforbundet), Janne Hegna (MFO) og Ulrich Vollmerhaous (SL).

FORHANDLINGSLØSNING: Nesten to timer på overtid ble partene i Oslo enige om et anbefalt resultat. Fra v: Anne Kathrine Ellila (Fagforbundet), Tore Kristiansen (FO), Anne Green Nilsen (Fagforbundet), Janne Hegna (MFO) og Ulrich Vollmerhaous (SL).

Per Flakstad

Nesten to timer på overtid ble partene i Oslo enige om et anbefalt resultat.

2016043016171220160501021706

per.flakstad@fagbladet.no

Oppgjøret gir Fagforbundets medlemmer to prosent i lønnsøkning, eller minimum 8500 kroner. Det vil i praksis si at alle med lønnstrinn lavere enn 31 får 8500 kroner, mens andre på et høyere lønnstrinn får to prosent tillegg.

Unngikk lokale forhandlinger

I tillegg er det satt av 0,35 prosent av lønnsmassen til sentrale justeringer senere i år.

– De skal våre medlemmer ha sin rettmessige del av, sier nestleder i Fagforbundet Oslo, Roger Dehlin.

Flere ubekvemstillegget er økt. De som i henhold til vaktplan har ordinær helgevakt på lørdag og/eller søndag 19 helger eller flere, får et tillegg på fem kroner, slik at ulempetillegget blir 80 kroner i timen fra lørdag klokka 00.00 til søndag klokka 24.00.

– Det var viktig for oss å få et sentralt tillegg for å ivareta de lavest lønte på en god måte. Samtidig har vi unngått lokale forhandlinger, sier Dehlin.

Første forhandlingsløsning siden 1996

Han er fornøyd med at hovedoppgjøret i Oslo for første gang siden 1996 kom i mål gjennom forhandlinger og uten hjelp av Riksmekleren.

– Resultatet er vi sånn passe fornøyd med. Her, som i kommuneoppgjøret og statsoppgjøret, var det ulike interesser blant arbeidstakerne. Og når rammene er trange, som i år, så blir fordelingen spesielt viktig, men også vanskelig, sier han.

Han er også fornøyd med at personalforsikringene og tilleggsytelser er utvidet ved yrkesskade, og at de nå ha fått definert yrkessykdom som grunnlag for slike ytelser.

– Vi har også fått ménerstatning inn i avtalen, og dette vil innebære utbetaling til flere av dem som trenger det mest, sier han.

SE OGSÅ: Vil ha mest til de som har minst

Oslo kommune er et eget tariffområde, og årets hovedoppgjør begynte to dager etter kommuneoppgjøret. Begge hadde samme forhandlingsfrist, ved midnatt 30. april.

Men mens partene i KS-oppgjøret fortsatte å forhandle natt til i dag, og ble enige om et anbefalt resultat på morgenkvisten, tok partene i Oslo en pause fram til klokka 13 i dag, og kom i mål med et avbefalt resultat litt før klokka 02 natt til søndag.

Nå går resultatet til uravstemning blant medlemmene. Fagforbundet Oslo organiserer nesten 38.500 medlemmer i Oslo kommune.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy