JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Gjennomgang: Økt tilgang til bøker økte leselysten

POPULÆRT: Bibliotek trenger ikke å være på størrelse med arkitektoniske praktbygg som det på Vennesla for å sette lånelysten i gang hos unge lesere, viser en ny undersøkelse.

POPULÆRT: Bibliotek trenger ikke å være på størrelse med arkitektoniske praktbygg som det på Vennesla for å sette lånelysten i gang hos unge lesere, viser en ny undersøkelse.

Kjell Inge Søreide

Gjennom en prøveordning har 200 skolebibliotek fått tilgang til flere bøker. 97,5 prosent av skolene melder om økt leselyst eller mer utlån.

2023060109135120230601091351

redaksjonen@fagbladet.no

Ifølge Klassekampen kommer det fram i en foreløpig gjennomgang. Den fullstendige gjennomgang kommer til høsten.

Ifølge gjennomgangen låner de som allerede lånte bøker fra før, nå enda flere. I tillegg er mangfoldet i utlånet økt, samt at elevenes lesetid har gått opp.

Nå er ikke biblioteket lenger preget av slagsmål, utagerende oppførsel, dop og redde ansatte

Rådsleder Sigmund Løvåsen i Kulturrådet kaller prøveordningen en suksess.

– Det viser hvordan man med nokså enkle grep og relativt små bevilgninger kan bruke det etablerte virkemiddelapparatet til å øke barn og unges tilgang til litteratur, sier han.

Her ville noen bytte de ikoniske lampene med lysstoffrør. Da ble hele biblioteket fredet

Løvåsen forteller at ordningen er forsøk på å utjevne forskjeller mellom skoler som bare har én hyllemeter bøker til fordeling på samtlige elever og andre som har tilgang til store by- og bygdebiblioteker.

– Formålet er å gi barna en reell mulighet til å velge lesing og bøker, uavhengig av kommuneøkonomi og hvilket hjem de kommer fra, sier han.

©NTB

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy