Håper dette blir en snakkis: Victoria og Martine lager podcast for studentene

GODE STUDENTTIPS: Victoria De Oliveira og Martine Grymyr står bak Fagforbundet Ung sin nye podkast. Fem episoder av «Student-tipset» slippes i løpet av våren.

GODE STUDENTTIPS: Victoria De Oliveira og Martine Grymyr står bak Fagforbundet Ung sin nye podkast. Fem episoder av «Student-tipset» slippes i løpet av våren.

Idun Teeuwen

I «Student-tipset» serverer Fagforbundet Ung alt studenter trenger å vite om fagforeninger, arbeidsliv, økonomi og psykisk helse.

2021050609555020210506095549

redaksjonen@fagbladet.no

En, to, tre, go!

– Hei, og velkommen til «Student-tipset», sier Victoria De Oliveira i en munter tone inn i mikrofonen.

Hun er nestleder i Fagforbundet Ung og har sammen med informasjonsrådgiver Martine Grymyr spilt inn fire av fem episoder av den nye podkasten. Den vil bli lansert innen mai i år, og skal ta for seg alt du trenger å vite om fagforeninger, økonomi, framtidige arbeidsplasser, arbeidsrett og psykisk helse.

Mats kjemper for gratis tannbehandling: Dette er en av våre viktigste saker

Vil nå fram til studentene

Fagforbundet Ung er som navnet tilsier ungdomsorganisasjonen til Fagforbundet. Over 40.000 av forbundets medlemmer er 30 år eller yngre – enten de er yrkesaktive, elever, lærlinger eller studenter. Dette er målgruppa Fagforbundet Ung ønsker å nå med denne nye podkasten.

Planleggingen av podkasten startet allerede for om lag et år siden. Korona hadde ankommet, og studiesteder måtte begynne forberedelsene for en digital studieoppstart.

– Vi stilte oss selv spørsmålet: Hva kan vi gjøre for studentene, nå som vi ikke lenger har mulighet til å møte dem, og hvordan kan vi nå fram? spør Oliveira.

Etter flere prater med studentkontakter, samt en workshop, kom de fram til beslutningen om å starte en podkast, i samarbeid med Spoon Agency.

Har du krav på gratis tannbehandling uten å vite det? Her er oversikten

Trenger Fagforbundet

Ifølge Oliveira og Grymyr har flere studenter organisert seg i løpet av 2020. Dette mener de har mye å gjøre med de vanskelige arbeidsvilkårene unge har måttet håndtere det siste året.

– Mange studenter har blitt permittert og blitt behandlet dårlig av arbeidsgivere. Det har vært en veldig usikker periode for mange. Vi er glade for at så mange nye studenter har blitt medlemmer, men da må vi selvsagt ha et godt tilbud til dem, sier Oliveira.

Derfor vil de fokusere på viktige, relevante saker i et mer fordøyelig og lettvint format.

– Denne podkasten er nok for dem som fra før er litt interessert i temaene vi tar opp, men det er relevant for alle. Her får du svaret du leter etter, sier Oliveira til Fagbladet.

Sarah (19) er lærling på hjemmekontor: Slik jobber kommunen for å få tak i ungdommer

Fem planlagte episoder

Student-tipset er Fagforbundets andre podkast, men den første for unge og studenter. Episodene skal handle om:

1. Hva fagforeninger er og alt de kan tilby, med gjest Selma Moren, debattansvarlig i Dagsavisen.

2. Hvordan det framtidige arbeidslivet kommer til å se ut, med gjesten Magnus Marsdal fra Manifest.

3. Hvilke arbeidsrettigheter du har og hva som er greit eller ikke greit på jobb, med LO advokaten Alexander Cascio.

4. Hvordan få bedre økonomi, og de beste rådene for studenter med et stramt budsjett, med Lene Drange, programleder i TV-programmet Luksusfellen.

5. Om ensomhet og psykisk helse hos
studenter, med gjesten Johanne Refseth, kjent på Instagram med over 40.000 følgere som
@psykolog.med.sovepose.

Student-tipset kommer til å være tilgjengelig på alle podcast-spillere – blant annet Spotify og Apple podkast.

Håper på suksess

Innspillingene av episodene har vært en stor suksess, og Oliveira og Grymyr er nå spente på hvordan podkasten kommer til å bli mottatt. De håper at den når topplistene.

– Man må jo «aim for the stars» som man sier. Jeg håper den blir en snakkis, og at den kan være nyttig for våre medlemmer, sier Victoria De Oliveira.

Fagforbundet Ung er allerede i gang med å planlegge en ny sesong, som skal handle om hvordan det er å være læring og fagarbeider.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy