JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Var det virkelig så mange som jobbet for oss?

Her er alle de som jobbet med streiken i Elvebakken barnehage

Fikk tariffavtale, men barnehagen ble lagt ned

DE GODE HJELPERNE: Ina Johnsen,  Silje Hallem,  Jon Inge Suul,  Ingrid Hangmark og Camilla, Anshus (fra v.) hadde mange gode hjelpere bak seg da de streiket i Elvebakken barnehage tidligere i år.

DE GODE HJELPERNE: Ina Johnsen, Silje Hallem, Jon Inge Suul, Ingrid Hangmark og Camilla, Anshus (fra v.) hadde mange gode hjelpere bak seg da de streiket i Elvebakken barnehage tidligere i år.

Per Flakstad

De fem som streiket for tariffavtale i Elvebakken barnehage i sommer møtte i dag ansatte i Fagforbundet som jobbet med streiken. De ble overveldet over hvor mange det var.

2018092811415620230821171436

per.flakstad@fagbladet.no

– Vi hadde aldri tenkt på at det var et så stort apparat som sto bak oss når vi sto streikevakt utenfor Elvebakken barnehage, sier Ingrid Hangmark, Camilla, Anshus, Jon Inge Suul, Ina Johnsen og Silje Hallem.

De ble presentert for ansatte i ulike avdelinger i forbundet. Ikke alle kunne være til stedet, men et sted mellom 30 og 40 ansatte arbeidet på et eller annet tidspunkt med å støtte de streikende.

I tillegg var det mange medlemmer i Trondheimsområdet som engasjerte seg og dro opp med faner og bannere for å stå sammen med streikevaktene.

Elvebakken barnehage legges ned

Stor støtte

– Det var tøft å være i streik på en liten arbeidsplass på et lite sted. Men den massive og gode støtten vi fikk fra både foreldre og alle andre i lokalsamfunnet gjorde at vi holdt ut. Også i etterkant har vi fått svært mange hyggelige tilbakemeldinger, forteller de.

– Og når resultatet også endte med at vi fikk tariffavtale, synes vi det var verdt det, sier alle fem.

– Det hadde vært veldig tungt hvis folk rundt oss ikke hadde støttet streiken, men det gjorde de til gangs, forteller de.

Seieren deres har en bismak. Etter å ha gått med på å gi de ansatte tariffavtale, valgte eieren å legge ned barnehagen.

Samtidig er fire av de fem som var i streik allerede i nye vikarjobber i kommunale barnehager og i skolen. Den femte har foreldrepermisjon.

– Vi ville uansett ikke ha fortsatt å jobbe på en arbeidsplass uten ordnede forhold, sier de.

– Mulig streikebryteri i streikerammet barnehage

– Dere viste at Fagforbundets medlemmer mener alvor

– Dere har gjennomført en tøff streik og stått opp for 360.000 medlemmer i Fagforbundet. Det står det virkelig respekt av, sa leder i forhandlingsenheten, Tone Faugli til dem.

– Vi hadde også en tilsvarende streik i Sandefjord en stund etter deres. Den endte etter forholdsvis kort tid med at eieren meldte seg inn i Private Barnehagers Landsforbund og ga de ansatte tariffavtale. Det er ikke sikkert det hadde gått så raskt, med et positivt resultat, hvis ikke dere hadde tatt fighten først og vist til fulle at Fagforbundets medlemmer mener alvor når de krever tariffavtale og ordnede forhold, sa Faugli.

De ansatte fikk tariffavtale – streiken ved Krokusen barnehage er over

Disse avdelingene i Fagforbundet var involvert i denne streiken:

• Forhandlingsenheten

• Kompetansesenteret i Trondheim, Møre og Romsdal og Trøndelag

• Informasjonsavdelingen

• Økonomiavdeling

• Samfunnsøkonomi

• Organisasjonsavdelingen

• Yrkesseksjon Kirke kultur og oppvekst

• Servicesenteret

• Omstillingsenheten

• I tillegg skrev Fagbladet mange artikler om streiken.

– Vi ville uansett ikke ha fortsatt å jobbe på en arbeidsplass uten ordnede forhold

Tidligere ansatte i Elvebakken barnehage

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy