De ansatte fikk tariffavtale – streiken ved Krokusen barnehage er over

TARIFFAVTALE: Lottelise Kjær, Heidi Aske, Sandra Natalie Allum, Sandra Santos Vikan er veldig fornøyd med at de nå kan gå tilbake til jobgen med tariffavtale i orden.

TARIFFAVTALE: Lottelise Kjær, Heidi Aske, Sandra Natalie Allum, Sandra Santos Vikan er veldig fornøyd med at de nå kan gå tilbake til jobgen med tariffavtale i orden.

Kari-Sofie Jenssen

De ansatte i Krokusen barnehage i Sandefjord har fått sin tariffavtale. Dermed er streiken ved barnehagen over etter en drøy ukes konflikt.

2018090708014620180907110107

tips@fagbladet.no

Faktisk har de ansatte ved to barnehager nå fått tariffavtale for sine ansatte. I tillegg til Krokusen barnehage, har eier Irina Jonsson også meldt inn Prestekragen barnehage i Private Barnehagers Landsforbund og inngått tariffavtale der.

Helt i slutten av august fikk de ansatte i Hundremeterskogen barnehage i Oslo, den tredje barnehagen Jonsson eier, sin avtale på plass.

Foreldre støtter streiken ved Krokusen barnehage

– Her er det jubel og glede, forteller streikeleder John-Ole Engnes til Fagforbundets hjemmeside. Han er strålende fornøyd med at begge barnehagene nå har tariffavtale, til tross for at forbundet kun har medlemmer i den ene barnehagen.

– Dette er flott. Vi gratulerer de ansatte med tariffavtale og godt gjennomført streik. Det lønner seg å være fagorgansiert, da står du ikke alene, sier nestleder i Fagforbundet, Odd-Haldgeir Larsen.

I går hadde Sandefjord Blad et intervju med administrerende direktør i Private Barnehagers Landsforbund (PBL), Anne Lindboe. Hun støttet de ansattes kamp for tariffavtale.

– Det er PBLs offisielle politikk at alle ansatte i våre medlemsbarnehager har rett til tariffavtaler eller annen landsomfattende avtale. Dette er viktig for PBL, og det er viktig for renomeet til bransjen, sa hun til avisen.

Ansatte streiker for tariffavtale i Krokusen barnehage

Aps ordførerkandidat til de streikende i Sandefjord: – Dere kjemper en viktig kamp

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy