Foreldre støtter streiken ved Krokusen barnehage

FÅR FORELDRESTØTTE: Heidi Aske, Sandra Natalie Allum, Sandra Santos Vikan og Lottelise Kjær (fra v.) får støtte fra mange foreldre til barn i Krokusen barnehage for kravet sitt om tariffavtale.

FÅR FORELDRESTØTTE: Heidi Aske, Sandra Natalie Allum, Sandra Santos Vikan og Lottelise Kjær (fra v.) får støtte fra mange foreldre til barn i Krokusen barnehage for kravet sitt om tariffavtale.

Kari-Sofie Jenssen

Da Krokusen barnehage stengte dørene i går hadde allerede flere av foreldrene valgt å holde barna hjemme under streiken.

2018083113261120180831132430

per.flakstad@fagbladet.no

Tirsdag morgen gikk Heidi Aske, Sandra Natalie Allum, Sandra Santos Vikan og Lottelise Kjær ut i streik fordi eieren av Krokusen barnehage i Sandefjord ikke vil gi dem tariffavtale.

Etter at barnehage ble drevet som normalt tirsdag og onsdag, valgte eieren å stenge barnehagen torsdag ettermiddag.

Da hadde allerede flere foreldre tatt barna ut av barnehagen. Torsdag formiddag sto også tre av foreldrene streikevakt sammen med de streikende.

De fire streikende har også fått støtte fra Arbeiderpartiets ordførerkandidat i kommunen, Hilde Hoff Håkonsen.

En av foreldrene, Ann Kristin Manvik, er intervjuet i dagens utgave av Sandefjords Blad:

– Jeg har tatt Simon ut av barnehagen fordi jeg ikke synes dette er greit. Barna opplever å bli møtt av fremmede mennesker, og vi voksne vet heller ikke noe om deres bakgrunn, sier hun til avisen.

Lederen av samarbeidsutvalget i barnehagen, Robin Anderson, har ikke oversikt over hvor mange som har holdt barna hjemme, men bekrefter overfor Sandefjords Blad at det er flere. Han sier at det også er noen som har sagt opp plassen for barnet sitt.

Verken Fagbladet, Sandefjords Blad eller Østlandsposten, som også har omtalt saken, har lykkes i å få en kommentar fra eier Irina Jonsson.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy