JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Foreldre stiller som streikevakter utenfor barnehage i streik

Fagforbundet Sandefjord

I går stengte eier Irina Jonsson Krokusen barnehage. Ifølge plakaten på porten kommer den til å være stengt også i neste uke.

2018083014560020230821171436

per.flakstad@fagbladet.no

– Det er gledelig å se at eieren tar til vettet og innser at hun ikke kan drive en barnehage når fire av seks ansatte er i streik, sier John Ole Engnes som er leder for Fagforbundet Sandefjord.

Ansatte streiker for tariffavtale i Krokusen barnehage

Foreldre sto streikevakt

I går sto også tre av foreldrene til barn i barnehagen streikevakt sammen med de ansatte.

– Vi har snakket med flere av foreldrene, og vårt inntrykk er at de ønsker at eier skal rydde opp og sørge for trygge voksne og ordnede forhold i barnehagen med tariffavtale og alt annet i orden, sier han.

Aps ordførerkandidat: – Dere kjemper en viktig kamp

Bekymringsmelding til kommunen

Ifølge Engnes har foreldre sendt en bekymringsmelding til kommunen. Men han vet ikke hva dette har ført til, og om det har noen sammenheng med at barnehagen nå er stengt.

Så langt Engnes kjenner til har det ikke vært noen dialog mellom Fagforbundet og eieren i løpet av streiken.

Da streiken startet tirsdag forsøkte Fagbladet gjentatte ganger å få kontakt med eier Irina Jonsson uten å lykkes. Redaksjonen har også sendt en henvendelse der hun er invitert til å kommentere saken og belyse den fra sitt ståsted. Henvendelsen er ikke besvart.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy