I dag begynner kommuneoppgjøret

STARTER I DAG: I dag møter blant andre forhandlingsleder Mette Nord (til venstre) og forbundsleder Mimmi Kvisvik i FO kommunenes interesseorganisasjon KS til forhandlingsstart i mellomoppgjøret for de kommuneansatte.

STARTER I DAG: I dag møter blant andre forhandlingsleder Mette Nord (til venstre) og forbundsleder Mimmi Kvisvik i FO kommunenes interesseorganisasjon KS til forhandlingsstart i mellomoppgjøret for de kommuneansatte.

Ola Tømmerås

Klokka ti i dag starter lønnsoppgjøret for de kommuneansatte.

2017042707494120170427074902

per.flakstad@fagbladet.no

Fristen for å bli enige om en forhandlingsløsning er 30. april ved midnatt.

Siden dette er et mellomoppgjør, er det bare lønnstillegg det forhandles om. En stor del av lønnstilleggene i dette mellomoppgjøret ble avtalt allerede under fjorårets hovedoppgjør.

• Les mer om hvilke tillegg som allerede er avtalt her.

Derfor er det grunn til å tro at partene kan klare å bli enige om en forhandlingsløsning i god tid før fristen.

Kjøpekraft

Prisveksten ble imidlertid høyere enn antatt og arbeidstakerne i kommunene fikk en gjennomsnittlig lønnsnedgang. Derfor blir det viktig for LO Kommune at forhandlingene i år bidrar til å opprettholde kjøpekraften og sikrer reallønnsutvikling for alle arbeidstakerne.

– Vårt mål er å sørge for at mellomoppgjøret sikrer medlemmene våre en positiv utvikling i kjøpekraften, sier lederen i Fagforbundet, Mette Nord, som er leder for forhandlingssammenslutningen LO Kommune.

• Slik gikk LO/NHO-oppgjøret.

Omfatter mange

Oppgjøret omfatter rundt 400.000 kommuneansatte, og ca. 200.000 av dem er medlemmer i LO.

LO Kommunes forhandlingssammenslutning består av Fagforbundet, EL&IT Forbundet, SL - Skolenes landsforbund, FO - Fellesorganisasjonen, MFO - Musikernes fellesorganisasjon og Fellesforbundet.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy