Klippe selv eller la håret gro? Ingunn og Torild lar koronasveisen gro i solidaritet med frisørene

#fotodugnad: Ta bilde av din egen koronasveis

Privat

Tidligere frisør Ingunn Reistad Jacobsen reagerer på at frisører lærer bort sine beste tips for hjemmeklipp. Nå foreslår hun heller at vi lar koronasveisen vokse fram.

2020040210140020200402135916

baj@fagbladet.no

I en video hos Dagbladet viser en frisør hvordan man på en grei måte kunne få klippet håret nå som alle frisørsalonger er stengt. Dette provoserer Ingunn Reistad Jacobsen, tidligerere leder for Fagforbundet Frisørenes Fagforening, som på Facebook kommer med følgende oppfordring:

«Her er en hel bransje i unntakstilstand og bekymret for hva fremtiden vil bringe. Oppfordrer alle til å #lahåretgro til frisørene er tilbake i gjenge igjen.»

16.000 frisører er uten kunder

Overfor Fagbladet foreslår hun at denne type kroppsvedlikehold kan vente til frisørene er tilbake i fullt virke igjen.

– Dette er en bransje som nærmest på timen måtte stenge og forlate lokalene med beskjed om at de ikke fikk ta imot kunder i det hele tatt. Noe som betyr at man ikke kan ha kunder hjemme heller. At man da skal klippe på seg selv og hverandre blir bare veldig feil i mitt hode, sier Jacobsen.

– Det er rett og slett i solidaritet for dem som er fratatt arbeidet sitt ufrivillig. Mange frisører er bekymret for fremtiden, og om de har en jobb å komme tilbake til når dette er over. Så det er en sterk oppfordring om å la året gro, sier hun.

Permitterte medlemmer skal slippe å betale kontingent

TÅLMODIG: Torild Eriksen Nordland venter tålmodog på frisørenes retur i solidaritet med yrkesgruppen under koronakrisen.

TÅLMODIG: Torild Eriksen Nordland venter tålmodog på frisørenes retur i solidaritet med yrkesgruppen under koronakrisen.

Privat

Venter tålmodig

I Bodø har fylkesrepresentant i Fagforbundets landsstyre, Torild Eriksen Nordland, kommet på nesten den samme tanken. Med hashtaggen #mensviventerpåatfrisørenåpner ber hun sine venner poste et bilde av etterveksten som hos Nordland har begynt å bli ganske så synlig. For vente, det skal hun.

– Det er jo selvfølgelig på grunn av håndverket. Det er frisørene som kan dette. Da er det bare å vente og smøre seg med tålmodighet, sier Nordland.

– Og la etterveksten komme frem?

– Det må man bare tåle. Det er bare sånn verden er, ler hun.

– Dessuten blir yrkene synliggjort, og vi ser hvor viktig det er at man kan noe. Samtidig gleder jeg meg veldig til frisørene er tilbake, ler Nordland.

Her er Fagbladets spesialside om korona

– Skrekkeksempel

Ingunn Reistad Jacobsen har selv jobbet som frisør i mange år og vet at når folk skal begynne å farge eller bleke håret selv, kan det få fatale konsekvenser.

– Jeg så nylig et skrekkeksempel av en hjemmebleking. Begynner man å bleke håret selv, kan det fort bli dyrt å rette det opp igjen. Så la håret gro og la etterveksten komme frem. Det er kult i disse dager, og man viser solidaritet med yrkesgruppen, sier hun.

Jacobsen selv har ganske mørkt hår og lite synlig ettervekst per i dag, men har ingen planer om å fikse dette på egen hånd når denne blir mer synlig:

– Jeg skal ikke farge håret før frisørene åpner. Jeg skal la håret gro.

Post gjerne bilder

Hvordan har du og håret ditt det unde viruskrisa? Vil du la koronasveisen gro, eller? Legg gjerne inn bilder på #lahåretgro, #fotodugnad eller send foto til fotodugnad@fagbladet.no.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy