JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

KS kom med tilbud i dag

Langt fram til resultat i kommuneoppgjøret

IKKE ENIGE: Mette Nord mener elementer i det tilbudet som Per Kristian Sundnes i dag la fram i kommuneoppgjøret har elementer som er svært problematiske.

IKKE ENIGE: Mette Nord mener elementer i det tilbudet som Per Kristian Sundnes i dag la fram i kommuneoppgjøret har elementer som er svært problematiske.

Per Flakstad

KS la i formiddag fram sitt første konkrete tilbud i kommuneoppgjøret, og Fagforbundets Mette Nord, som er forhandlingsleder i LO Kommune, mener at flere elementer i tilbudet er svært problematiske.

2016042612503820230821171436

per.flakstad@fagbladet.no

Rammen for KS-tilbudet er på 2,4 prosent, som også var rammen for resultatet i det såkalte frontfagsoppgjøret i industrien.

– Vil ikke slite meg ut i 25 år til for denne lønna

Helhetlig tilbud

– Kravene vi har fått har vært sprikende, og vi har nå lagt fram et helhetlig økonomisk opplegg som vi håper skal gi de ulike arbeidstakergruppene et grunnlag for å forhandle videre, sa forhandlingslederen i KS, Per Kristian Sundnes, etter at tilbudet var lagt fram.

Han understreker at de ulike elementene i tilbudet er en del av en helhet, og at arbeidsgiverne derfor må ta forbehold om nye eller endrede tilbud.

Tilbyr ikke generelt kronetillegg

Tilbudet fra KS inneholder ikke noe generelt kronetillegg, slik både LO Kommune og YS Kommune hadde krevd. Deres krav var i utgangspunktet et tillegg på 10.400 kroner til alle ansatte i kommunesektoren.

I stedet inneholder tilbudet dels kronetillegg og dels prosenttillegg på ansiennitetsstigen til de ulike stillingsgruppene.

KS foreslår også forholdsvis omfattende endringer i dagens stillingssystemer og lønnsstrukturer.

– Nå må organisasjonene få tid til å fordøye dette og komme tilbake med sine reaksjoner, og så håper jeg det gir oss et grunnlag å jobbe videre med, sa Sundnes.

Slik foregår lønnsoppgjøret

– Problematiske elementer

– Tilbudet innebærer store endringer i forhold til dagens systemer, så dette vi må gå grundig gjennom. Jeg ser allerede nå elementer i dette som jeg opplever som svært problematiske, samtidig som det også er noen elementer som kan være interessante å jobbe videre med. Vi har med andre ord en stor jobb foran oss for i arbeidet med å komme fram til et resultat som ivaretar alle våre arbeidstakergrupper, sa Mette Nord.

Fristen for å bli enige om en forhandlingsløsning er ved midnatt lørdag 30. april. Dersom partene ikke blir enige, går oppgjøret til mekling.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy