JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lederne i de to største forbundene i LO truer med streik

STÅR PÅ KRAVA: Fagforbund-leder Mette Nord og Fellesforbund-leder Jørn Eggum.

STÅR PÅ KRAVA: Fagforbund-leder Mette Nord og Fellesforbund-leder Jørn Eggum.

Leif Martin Kirknes

Fellesforbundet og Fagforbundet mener deres medlemmer ble de store lønnstaperne i fjor. Nå truer de med streik før vårens lønnsoppgjør.

2023022110442220230221105447

redaksjonen@fagbladet.no

Lederen i Fellesforbundet Jørn Eggum og lederen i Fagforbundet Mette Nord vil ta et oppgjør med lederlønningene, skriver VG.

– Det er perverst og skammelig, sier Eggum om lederlønnsveksten i fjor på 21,3 prosent.

LES OGSÅ: Kraftig lønnsvekst for flere toppledere – LO-lederen reagerer sterkt

Eggum sier at lønnskravet kan bli mellom 4,8 og 5,4 prosent denne våren, noe han mener vil gi økt reallønn og sørge for at bedriftene ikke taper konkurranseevne mot utlandet.

Direktør i Norsk Industri Stein Lier-Hansen avviser at 2022 har gitt lønnefest til toppsjefer lite til arbeidstakerne.

– Det er en tilnærming jeg ikke er enig i. Det viktigste for norske arbeidstakere er at vi har en lønnsutvikling som gjør at vi ikke taper arbeidsplasser. Det er det vi egentlig diskuterer, sier Lier-Hansen til Dagsavisen.

LES OGSÅ: Spent på lønnsoppgjøret? Disse datoene bør du notere deg

– Jeg syns det er skammelig at Lier-Hansen går ut på den måten når tallenes tale viser at hans egne toppledere tar ut skyhøye lederlønninger og bonuser, svarer Fagforbundets Mette Nord.

Ifølge Det tekniske beregningsutvalget for inntektsoppgjørene (TBU) tjener toppsjefene nå 3,2 millioner kroner i snitt. Kvinneandelen er 13,3 prosent.

LO-leder Peggy Hessen Følsvik har tidligere sagt at tiden er inne for et særlig løft for kommuneansatte. Det vil i så fall innebære at denne gruppen får mer enn de såkalte frontfagene i år. Siden dette i så fall gjøres for å rette opp en skjevhet som har oppstått over tid, mener Følsvik det styrker, ikke svekker den såkalte frontfagsmodellen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy