JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Arbeiderbevegelsen

LO vil selge folkehøyskolebygget på Ringsaker

TIL SALGS: Ringsaker Folkehøgskole består av flere bygg. Nå ønsker LO å selge både byggene og tomta.

TIL SALGS: Ringsaker Folkehøgskole består av flere bygg. Nå ønsker LO å selge både byggene og tomta.

Jan Erik Østlie

LO-sekretær Kristin Sæther tar over som daglig leder for den nedlagte Arbeiderbevegelsens Folkehøgskole. Målet er å selge bygningen og tomta. Prisantydning: 25 millioner kroner.

2024020108512520240201085124

Tidligere styreleder i Arbeiderbevegelsens Folkehøgskole, LO-sekretær Kristin Sæther, har tatt over som daglig leder for skolen som ble nedlagt i august i fjor, skriver Ringsaker Blad.

Sæther bekrefter lederrollen, men hun er tydelig på at dette ikke skal være langvarig:

– At jeg tar over som daglig leder er en del av prosessen rundt avviklingen av skolen, sier Sæther til lokalavisa.

Stengte dørene i fjor

Den LO-drevne folkehøgskolen i Moelv endret navn fra Arbeiderbevegelsens folkehøgskole til Ringsaker folkehøgskole sommeren 2023.

Etter flere år med fallende elevtall, fortsatte den negative trenden også foran dette skoleåret, og med bare 15 bekreftede elever til skolestart ble skolen med 90 elevplasser lagt ned i august.

Dermed mistet også 11 ansatte ved skolen jobben.

– Først og fremst er dette en trist dag, for både elever og ansatte, men med for få elever var det dessverre ikke grunnlag for videre drift av folkehøyskolen, uttalte LO-sekretær Kristin Sæther i forbindelse med nedleggelsen.

25 millioner kroner

Hva som skjer videre nå, kommer an på hvem som vil overta byggene. Ifølge Sæther er planen å avhende bygningsmassen.

– Aller helst så fort som mulig. Det har vært en viss interesse i forbindelse med leie, men LO driver ikke med utleie. Vi ønsker å selge, sier Sæther til RB.

På spørsmål om det er fastsatt en prisantydning, svarer Sæther:

– Rundt 25 millioner kroner. Det er imidlertid ikke lagt ut for salg ennå, og det er ennå en del igjen av prosessen med mekler og advokater, understreker Sæther.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy