JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lønnsløft for kirkelig sektor: – Vi er fornøyde

ENIGHET: Det ble enighet i kirkelig sektor.

ENIGHET: Det ble enighet i kirkelig sektor.

Kathrine Geard

Fagforbundet og andre LO-forbund innen kirkelig sektor sikret i formiddag en god lavlønnsprofil for ansatte i felles- og menighetsråd og i Den norske kirke.

2024061314294420240614110107

jo.straube@fagbladet.no

I formiddag ble det enighet i kirkelig sektor.

Fagforbundet og LO-forbundene innen kirkelig sektor, Fellesorganisasjonen og Creo, har forhandlet fram ny tariffavtale og sikret lønnsøkning for alle ansatte.

Prioriterte lavtlønte

Fagforbundet prioriterte lavtlønte og styrking av arbeidet med heltidskultur i forhandlingene.

– Vi mener vi har lyktes med å sikre alle ansatte bedre lønn. Det har vært viktig å øke tilleggene på gravplasskolen og kirketjenerskolen, og det har vi fått til, oppgir Karianne Hansen Heien, forhandlingsleder i Fagforbundet og LO-forbundene, i en pressemelding.

Med virkning fra 1. mai 2024 får alle et generelt lønnstillegg på minst 21.700 kroner.

LØNNSLØFT: Forhandlingsutvalget i Fagforbundet.

LØNNSLØFT: Forhandlingsutvalget i Fagforbundet.

Foto: Fagforbundet

Lokale forhandlinger

Ansatte i stillinger uten fastsatt minstelønn (kap. 4.6) får et tillegg på 4,1 prosent av lønna og ansatte i kap, 4.7 får et tillegg på minimum 3,85 prosent av lønna. Minimumstillegget 24.500 kroner.

Det er også avsatt midler til lokale forhandlinger i rettssubjektet Den norske kirke.

– Vi har sikret en høyre startlønn for ufaglærte ved å slå sammen ansiennitetstrinn. Vi er fornøyde med å ha oppnådd et oppgjør som er i tråd med frontfagsramma, sier Karianne Hansen Heien.

Lønnstilleggene er brutto, og deltidsansatte får tillegg beregnet forholdsmessig. LO-forbundene i kirkelig sektor inkluderer Fagforbundet, FO og Creo.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy