JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Mange skader på hjemmekontor dekkes ikke av forsikringen. Nå krever fagbevegelsen lovendring

ARMER OG BEIN: Faller du på vei ut fra hjemmekontor til oppdrag, teller det ikke som yrkesskade, har lagmannsretten kommet fram til. (Bildet er et illustrasjonsfoto og avbilder ikke kvinnen som var part i rettssaken.)

ARMER OG BEIN: Faller du på vei ut fra hjemmekontor til oppdrag, teller det ikke som yrkesskade, har lagmannsretten kommet fram til. (Bildet er et illustrasjonsfoto og avbilder ikke kvinnen som var part i rettssaken.)

Colourbox

Én million arbeidstakere på hjemmekontor tror de har forsikring mot yrkesskader. Det er ikke sikkert at de har.

2023100211303720231002113037

redaksjonen@fagbladet.no

En fersk dom viser at forsikringen bare gjelder hvis hjemmekontor er «nødvendig», rapporterer Aftenposten. Fagbladet har tidligere omtalt dommen her.

Både LO, Unio, Akademikerne, YS og Virke reagerer på dommen. Nå har de sendt et felles brev til arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen (Ap). Her krever de lovendring for å sikre at arbeidstakere på hjemmekontor omfattes av yrkesskadeforsikringen.

Dommen det reageres på omhandler en kvinne fra Alta som startet arbeidsdagen på hjemmekontor. På vei ut til bilen og et tjenesteoppdrag falt hun på isen og skadet armen og ryggen. Trygderetten mente at hun ikke var dekket av yrkesskadereglene. Lagmannsretten var enig at skaden ikke er en yrkesskade. Høyesterett ville ikke behandle saken, og dommen er derfor rettskraftig.

LES OGSÅ: Yrkesskade på heimekontor kan koste deg dyrt. Slik stiller du sterkare

Prosessfullmektig for kvinnen, LO-advokat Alexander Lindboe, sier at «rettsreglene overhodet ikke er i pakt med vår tidsalder».

– Det er skrikende behov for avklaring. Lovgiverne må ta stilling til kriteriene for yrkesskadedekning på hjemmekontoret. Dagens praksis ble utformet på 1970-tallet i en helt annen virkelighet uten internett og PC, sier Lindboe.

©NTB

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy