JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Mekling på overtid i Oslo

Per Flakstad

Rett før fristen for meklingen i Oslo går ut ved midnatt er det ikke meldt om resultat eller brudd. Det mekles på overtid.

2020101423570220201014235905

per.flakstad@fagbladet.no

Partene i Oslo-oppgjøret har meklet siden mandag. Fristen for å bli enige går ut ved midnatt. Hvis de ikke blir enige, blir det streik i hovedsaden fra torsdag morgen.

Fagforbundet og de andre LO-forbundene har tatt ut 1677 ansatte i streik hvis det blir meklingsbrudd.

Det mekles også for ansatte organisert i Unio, YS og Akedemikerne. Her er det varslet plassoppsigelse for 90 ansatte.

Her kan det bli streik fra i morgen tidlig

Overtid kan bety at partene ser en mulighet for å bli enige

Det er ikke meldt om resultat eller brudd i meklingen. Det er kun mekleren som har lov å uttale seg om framdriften, derfor vet vi lite om partene har nærmet seg hverandre eller om meklingen står i stampe.

Så lenge meklingen fortsetter, blir det gjerne tolket som et tegn på at partene snakker sammen og fortsatt ser muligheter for å bli enige om et anbefalt resultat.

Manglende forhandlingsrett på pensjon kan gi den første LO-streiken i Oslo siden 1986

Pensjon er stridstemaet

Det er pensjon som er stridstemaet som Fagforbundet og de andre LO-forbundene i Kommuneansattes Hovedsammenslutning (KAH) og Oslo kommune ikke klarte å bli enige om i forhandlingene som endte i brudd i midten av september.

Oslo er et eget tariffområde med andre bestemmelser enn i de andre kommunene i landet. Og Oslo er den eneste kommunen der de ansatte ikke har forhandlingsrett på pensjonsordningen.

Derfor har det vært et tilbakevendende krav å få pensjonsvedtektene inn i tariffavtalen.

I år valgte Fagforbundet å sette hardt mot hardt og bryte forhandlingene fordi de ikke fikk forhandlingsrett på pensjon.

I tillegg mente forhandlingsleder og leder ved Fagforbundets kompetansesender i Oslo, Per Egil Johansen og leder i Fagforbundet Oslo, Roger Dehlin, at kommunens tilbud på tiltak og formuleringer om heltid ikke var godt nok.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy