JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Dødsulykke i Fredrikstad

Mintes død bussjåfør med ett minutts stillhet foran Stortinget

Marit Sauge, leder av Bussklubben i Oslo Sporveiers Arbeiderforening, sier sikkerheten til sjåførene må være noe alle har interesse av å gjøre noe med.

Marit Sauge, leder av Bussklubben i Oslo Sporveiers Arbeiderforening, sier sikkerheten til sjåførene må være noe alle har interesse av å gjøre noe med.

Morten Hansen

Bussjåførene har mistet enda en kollega på grunn av dårlig sikkerhet.

2023011811264520230118112643

morten@lomedia.no

I romjulen omkom bussjåfør Øyvind Sannes Norheim i en kollisjon mellom to busser.

Samtidig med at han ble bisatt i Fredrikstad hadde Oslo Sporveiers Arbeiderforening (OSA) en markering foran Stortinget på med slagordet «Gi oss trygghet bak rattet».

– Vi samles i solidaritet med de bussjåførene som har mistet livet, de som har mistet en kollega og de som har mistet familie, sa Linda Amundsen i OSA.

Derfor må bussjåfører kjøre livsfarlige busser i mange år til

Siden 2011 har ti bussjåfører mistet livet i møteulykker på norske veier, samme periode har 240 busser vært involvert i frontkollisjoner.

– Det kom en rapport i 2019, etter en ulykke i 2017. Ingenting har skjedd etter det. På bussen er det ingen sikkerhet mot kollisjon på førerplassen. Absolutt ingen, sa Marit Sauge, leder av Bussklubben i OSA.

Hun mener det er på høy tid at politikere, arbeidsgiverorganisasjoner, administrasjonsselskapene, busselskap må forstå at bussjåførene ikke kan akseptere en så høy risiko på arbeidsplassen sin.

Markeringen ble avsluttet med ett minutts stillhet.

Ulykken: Bussjåføren Øyvind (53) omkom like før sikrere busser er klare

Tillitsvalgt: Tror ikke de nye bussene hadde reddet livet til kollegaene

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy