JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Mobbing og helse:

Mobbing på arbeidsplassen gir søvnproblemer

OND SIRKEL: Mobbing gir søvnproblemer, som igjen gjør at du fungerer dårligere på jobben, viser en undersøkelse utført av Statens arbeidsmiljøinstitutt.

OND SIRKEL: Mobbing gir søvnproblemer, som igjen gjør at du fungerer dårligere på jobben, viser en undersøkelse utført av Statens arbeidsmiljøinstitutt.

colourbox.com

Det er en klar sammenheng mellom mobbing på arbeidsplassen og søvnproblemer, ifølge ny forskning fra Universitetet i Bergen.

2021040610063420210406100635

– Vi har lenge sett at mobbing har en klar sammenheng med flere helseplager, men vi har ikke visst hva med mobbingen som gir helseplagene. Nå har vi fått et svar, sier forsker ved Statens arbeidsmiljøinstitutt, Morten Birkeland Nielsen, til NRK.

Målfrid varslet om tvangsbruk på den psykiatriske avdelingen. Så vurderte sjefen å få henne innlagt

I undersøkelsen ble 1.100 arbeidstakere fulgt i en periode på seks måneder. Mobbing og søvn ble målt på to forskjellige tidspunkt for å se om det ene påvirket det andre. Det viste seg at de som ble utsatt for mobbing på jobben, hadde betydelig mer søvnproblemer seks måneder etter at undersøkelsen startet.

Da Ida og Vanessa fagorganiserte seg, satte sjefen opp kamera

– Hvis du sover dårlig, så fungerer du dårligere. Du presterer dårligere, leverer dårligere. Og hvis det skyldes mobbing, vil det bare forsterke hele prosessen. Det er viktig å være uthvilt særlig i yrker hvor det er fokus på sikkerhet, og der du må være sikker på at ting ikke går galt, sier Nielsen.

Nå vil han forske på hva som kan gjøres for å få ned mobbingen på arbeidsplassen, noe som er et felt det er gjort lite forskning på til nå.

– Mobbing fører til ødelagte liv og milliardkostnader

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy