JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nå får alle ansatte i Oslo kommune pensjon fra første krone

Pensjon fra første krone har vært et viktig krav fra fagbevegelsen, og at det nå innføres i Oslo komme er et resultat av godt fagligpolitisk samarbeid mellom fagbevegelsen og byrådet.», skriver byrådsleder Raymond Johansen på sin Facebook-side.

Pensjon fra første krone har vært et viktig krav fra fagbevegelsen, og at det nå innføres i Oslo komme er et resultat av godt fagligpolitisk samarbeid mellom fagbevegelsen og byrådet.», skriver byrådsleder Raymond Johansen på sin Facebook-side.

Jan-Erik Østlie

På grunn av kronapandemien og tilhørende stram økonomi er flere av løftene til byrådet i Oslo utsatt i budsjettet for 2021. Men vedtaket fra 2019 om pensjon fra første krone består.

2020092414302220200924143022

per.flakstad@fagbladet.no

I november 2019 vedtok Oslo, som den siste kommunen i landet, å innføre pensjon fra første krone. Dette skal gjelde fra 1. januar 2021.

Med den svekkede kommuneøkonomien som koronapandemien har medført, måtte byrådet denne uka legge fram et svært stramt og nøkternt budsjettforslag der flere tidligere løfter er utsatt.

Men vedtaket om å innføre pensjon fra første krone er beholdt.

Viktig krav fra fagbevegelsen

«Folk skal ha en pensjon å leve av. Derfor er jeg nå veldig glad for at vi kan gi lavlønte og deltidsmedarbeidere en bedre pensjonsordning. Dette handler om rettferdighet og likebehandling. Pensjon fra første krone bør bli den nye normalen i norsk arbeidsliv.

At Oslo kommune tidligere ikke hadde pensjon fra første krone, er en levning etter det borgerlige byrådet. Pensjon fra første krone har vært et viktig krav fra fagbevegelsen, og at det nå innføres i Oslo kommune, er et resultat av godt fagligpolitisk samarbeid mellom fagbevegelsen og byrådet.», skriver byrådsleder Raymond Johansen på sin Facebook-side.

Endret pensjonsvedtektene etter kjennelse i Rikslønnsnemnda

Der takker han også fagbevegelsen for godt samarbeid i denne saken.

Oslo kommune vedtok å endre pensjonsvedtektene etter at Rikslønnsnemnda i en kjennelse 7. november 2019 sørget for at deltidsansatte medlemmer på sykehusene får pensjon fra første krone.

Fortsatt stridstema

Samtidig er pensjon fortsatt et stridstema i Oslo. Et av hovedkravene fra Fagforbundet og de andre LO forbundene som ikke ble innfridd i årets lønnsforhandlinger var å få forhandlingsrett på pensjonsordningen.

At dette kravet ikke ble innfridd var en av hovedgrunnene til at lønnsoppgjøret i hovedstaden endte med forhandlingsbrudd.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy