JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vedtatt i Stortinget

Nå får dissse yrkene autorisasjon

Iren Luther, leder av Yrkesseksjon helse og sosial i Fagforbundet.

Iren Luther, leder av Yrkesseksjon helse og sosial i Fagforbundet.

Birgit Dannenberg

– Saken har i lang tid vært en prioritert sak for Fagforbundet. Vi har vært en ivrig pådriver for å få dette på plass, sier Fagforbund-topp.

2022031012530720220310125255

knut.nygaard@fagbladet.no

Iren Luther, leder av Yrkesseksjon helse og sosial i Fagforbundet, sier hun er glad for at innspillene til forbundet har blitt lyttet til, og at mange av forslagene og innspillene er ivaretatt i det som nå er vedtatt.

– Dette har vært en hjertesak for våre medlemmer i mange år, sier Luther til Fagforbundets hjemmesider.

Vedtaket i Stortinget innebærer at paramedisinere, naprapater, osteopater og manuellterapeuter nå kan bli autorisert helsepersonell.

Stortingets helsepolitikere vil innføre autorisasjon for paramedisinere – har lyttet til Fagforbundets hovedinnspill

– Muskel- og skjelettlidelser er et stort problem, både for den enkelte og for samfunnet. Det at disse yrkesgruppene nå får autorisasjon legger grunnlaget for bedre behandling og forebygging av lidelser, sier Luther.

Stortinget vedtok også at regjeringen skal vurdere en overgangsordning som kan gi ambulansearbeidere og sykepleiere med nasjonal paramedic-etterutdanning mulighet til å bli autorisert som paramedisiner etter søknad.

– Det har vært selvsagt for oss at de som har gått foran og tatt videreutdanning i nasjonal paramedic, må få mulighet til å få autorisasjon som paramedisiner når det ble vedtatt. Vi hadde derfor håpet at Stortinget var tydeligere på det, sier Luther.

Bedre praksis i ambulansefaget

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy