Nå skal det avgjøres om Fagforbundet får 10.000 nye medlemmer

DIGITAL START: Uravstemningen foregår i to faser, først digitalt og deretter på papir. Forbundsleder Odd Christian Øverland håper på høy deltakelse, slik at sekkene med stemmesedler blir fulle.

DIGITAL START: Uravstemningen foregår i to faser, først digitalt og deretter på papir. Forbundsleder Odd Christian Øverland håper på høy deltakelse, slik at sekkene med stemmesedler blir fulle.

Ole Palmstrøm

Uravstemningen er i gang. Postkoms 10.000 medlemmer skal si sitt om sammenslåing med Fagforbundet.

2019042510122720190425101227

kai.hovden@lomedia.no

Uravstemningen er delt i to puljer. Frem til lørdag er det digital avstemning som gjelder, men det deretter åpnes for å stemme på papir.

Ifølge Postkom skal yrkesaktive medlemmer, som er registrert med epost eller telefonnummer hos forbundet, i dag ha fått oppfordring om å delta i uravstemningen.

Slik vil Fagforbundet innfri Postkoms krav til sammenslåing

– Vi oppfordrer alle til å delta i uravstemningen, og helst den elektroniske. Uavhengig av hva du vil stemme er det viktig for Postkom at vi får en høy valgdeltakelse, sier forbundsleder Odd Christian Øverland.

Anbefaler å stemme ja

Etter at sammenslåingsspørsmålet ble behandlet i forbundsstyret og landsstyret står man igjen med en klar anbefaling om å stemme ja til sammenslåing med Fagforbundet. Forbundsstyret gikk enstemmig inn for sammenslåing, og det samme gjorde et solid flertall i landsstyret.

Postkom legger spørsmålet om sammenslåing med Fagforbundet i medlemmenes hender

– Å bli en del av Fagforbundet er en god løsning for Postkom. Vi har i all hovedsak fått gjennomslag for de kravene vi har stilt. Vi kommer til å gå inn i tøffe tider, og da vil det være bra å ha Fagforbundet i ryggen, sier Øverland.

Premier å vinne

Mens uravstemningen pågår er det mulig å vinne premier for de som deltar. I løpet av den digitale avstemningen trekkes det tre vinnere av et reisegavekort på 5000 kroner hver dag. Det vil også bli trukket ut vinnere av reisegavekort i forbindelse med papiravstemningen.

I tillegg vanker det en ekstra belønning til de arbeidsplassene som oppnår høy valgdeltakelse, ifølge Postkom.

Full anonymitet

Om du velger å stemme digitalt eller analogt er du uansett garantert full anonymitet. Det er LO Media som tar hånd om den digitale avstemningen, og Postkom må pent vente til at alle stemmer er talt opp før resultatet blir kjent.

– Vi forventer å ha resultatet av uravstemningen klart i midten av mai, sier Øverland.

Posthornet vil selvsagt følge uravstemningen tett og offentliggjøre resultatet på nett så raskt som mulig.

MEST LEST:
Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy