Har fått kritikk for dobbeltrolle etter ambulanseanbud:

Nå trekker styreleder Marianne Telle i Helse Nord seg

Sist uke erklærte hun seg inhabil i luftambulansesaken

Øystein Eugene Hermstad / Luftambulansetjenesten (pressefoto)

Marianne Telle, styreleder i Helse Nord RHF, trekker seg. Styrets nestleder Inger Lise Strøm overtar som styreleder inntil videre. Det skriver Helse- og omsorgsdepartementet i en pressemelding.

2018051415055420180515092007

knut.nygaard@fagbladet.no

– Jeg har i dag snakket med Marianne Telle. Hun er for tiden sykmeldt, men har meddelt meg at hun ønsker å trekke seg som styreleder av hensyn til Helse Nord RHF og resten av styret sin mulighet til å lede helseregionen i denne krevende perioden. Det er et ønske som jeg respekterer. Marianne Telle har ledet styret i Helse Nord gjennom svært krevende tider, og jeg er takknemlig for den jobben hun har gjort, sier helseminister Bent Høie i pressemeldingen.

Fagforbundet er kritiske til ambulansefly på anbud

Etter at to av åtte ambulansefly i Nord-Norge stod delvis på bakken nylig, har det kommet kraftige reaksjoner. Piloter varslet allerede i fjor om at det kunne bli ambulansefly på bakken og problemer i akutthelsetilbudet i nord.

Advarselen kom etter at over 100 piloter ikke ble med over i det nye selskapet som vant anbudet, ved virksomhetsoverdragelse.

Pilotleder og LO advarte om ambulansekrisen for to år siden: – Det vil bli flere ambulansefly på bakken

Høie understreker at det ikke er kommet frem noen opplysninger som tilsier at Marianne Telle har deltatt i anskaffelsesprosessen på en slik måte at det har påvirket prosessen, eller fått informasjon som har gitt henne fordeler i hennes lederstilling.

En av de fremste ekspertene på offentlig just, professor Jan Fridtjhof Bernt, mener at Telle klart var inhabil, ifølge Dagbladet.

NRK avdekket at selskapet som Marianne Telle er direktør for, har solgt flere tjenester til Helse Nord, samtidig som hun satt som styreleder i helseforetaket.

I forrige uke ble det klart at selskapet Babcock, som skal levere luftambulansetjenester i Norge fra neste sommer, og rekrutteringsbyrået Bedriftskompetanse avslutter samarbeidet. Telle er direktør i dette selskapet.

Babcock tilbyr alle pilotene i Lufttransport fast jobb (ekstern lenke)

Bakgrunnen for beslutningen var at Helse Nords styreleder Marianne Telle mandag erklærte seg inhabil på grunn av bindingene hun har til Babcock som administrerende direktør i rekrutteringsbyrået, ifølge FriFagbevegelse.no.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy