JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Skal hjelpe på bemanningskrisa:

Ny ordning: Se timelønna for pensjonister som jobber i barnehager og skoler

Nå kan pensjonister jobbe i skoler og barnehager uten å tape pensjon.  (Illustrasjonsfoto)

Nå kan pensjonister jobbe i skoler og barnehager uten å tape pensjon. (Illustrasjonsfoto)

Anna Granqvist

Nå kan pensjonister jobbe i skoler og barnehager uten å tape pensjon. Fra 1. januar gjelder en særskilt fastsatt pensjonistlønn.

2022010712385120220107123851

knut.nygaard@fagbladet.no

Det er bemanningskrise både i skoler og barnehager, og det trengs ekstra bemanning for å håndtere koronapandemien. Fra nyttår kan pensjonert personell komme på jobb, uten at AFP og alderspensjon blir redusert. Dette skriver Fagforbundet på sine hjemmesider.

– LO Kommune og Fagforbundet er glade for at Arbeids- og sosialdepartementet åpnet for at pensjonister kan bidra i den krevende bemanningssituasjonen i skoler og barnehager, uten avkorting i pensjonen, sier daglig leder i LO Kommune, Pål Skarsbak til Fagforbundet.

Redsel for smitte på jobben og sinne mot begrensninger på fritiden: – Du kan ikke holde avstand når du skal trøste et barn

KS henvendte seg til Arbeids- og sosialdepartementet 2. desember og ba dem vurdere om pensjonert personell i skoler og barnehager kunne jobbe uten avkortning av pensjonen.

Nå har partene altså kommet fram til en ordning som åpner for dette , og med en særskilt fastsatt pensjonistlønn for slikt arbeid.

Timelønnen i denne ordningen er 300 kroner.

Slik forsvarer ministeren at skole- og barnehageansatte må i fritidskarantene etter jobb

Bakgrunnen for ordningen er, ifølge Fagforbundet, den pressede bemanningssituasjonen i skoler og barnehager som følge av koronapandemien. Sykefraværet er høyt, og smitteverntiltak krever i mange tilfeller økt bemanning.

Arbeids- og sosialdepartementet åpnet for at partene i kommunesektoren kunne avtale en særstilt pensjonistlønnssats, og det gjorde partene umiddelbart.

Ordningen tilbys pensjonert personell fra 1. januar 2022.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy